Oslo Sciene-Fiction-festival 2008: Dag 2.

Selv om OSFF åpnet dørene allerede klokken 12 i dag, var jeg ikke der før nærmere klokka 17. Dermed var det bare å gå rett på første paneldebatt: Translation – art or craft? Denne gang bestod panelet av festivalens æresgjester Iain Banks og Torstein Bugge Høverstad, samt Cristina Pulido Ulvang, Klaus Mogensen og Marianna Leikomaa.

Debatten om oversettelse ble holdt til Johannes H. Bergs minne. Johannes H. Berg jr. døde av kreft for et par år siden, og var helt til slutten en stor drivkraft innen norsk fandom. Det er nok mange av oss som har vært hjemme hos ham på spillkvelder og andre arrangementer, og han er helt klart en savnet person i miljøet.


Copyright Elin Sjølie
Panelet: Marianna Leikomaa, Torstein Bugge Høverstad, Iain Banks, Cristina Pulido Ulvang og Klaus Mogensen.

Debatten var både interessant og levende, og mange viktige tema rundt oversetting av litteratur ble diskutert. Finske Marianna Leikomaa ledet det hele, og hun var godt forberedt, noe som førte til at det aldri ble noe dødtid. Dessuten tror jeg hun må være den finnen jeg har hørt med best engelsk noen sinne.

Deretter ble det pause, og jeg fikk god tid til å surre litt rundt og hilse på gamle kjente. Det er selvsagt også en annen ting med festivalen: Hvert år treffer man folk man har truffet der tidligere år, og som man egentlig bare treffer denne ene gangen i året. Noe som er med på å gjøre det hele ekstra koselig!


Copyright Elin Sjølie
NISS viste fram sine kunster.

Copyright Elin Sjølie
I år kan man også se på fotoutstilling!

Så var det duket for ny debatt: SF og fantasy for yngre lesere, hvor panelet bestod av Elisabeth Hammer, Eirik Newth, Tore Aurstad, Siri Synnøve Høie og Kjartan Lindøe. Dessverre gikk denne parallelt med Jon Bings foredrag om hvorfor det er så vanskelig å spå framtida, så det var nok en del som heller gikk dit. Selv hadde jeg stor glede av denne bolken, som var morsom, interessant og fruktbar.


Copyright Elin Sjølie
Kjartan Lindøe, Eirik Newth, Siri Synnøve Høie, Elisabeth Hammer og Tore Aurstad.

Copyright Elin Sjølie
Engasjert foratter!

Vi var alle enige om at barne- og ungdomslitteratur er undervurdert, og at det i den senere tid har blitt skrevet mye bra for unge lesere innen SF og fantasy.

Etter foredraget tok jeg meg tid til å slappe av litt, før jeg møtte kompisen min, og vi satte kursen mot puben.


Copyright Elin Sjølie
Ivrige quizdeltakere i puben.

Copyright Elin Sjølie
Puben var selvsagt pyntet for anledningen.

Copyright Elin Sjølie
Tørste festivaldeltakere i kø foran baren.

Da vi ankom puben var quizen allerede i full gang, så selv slo vi oss ned ved et bord med noen kjente og istedet for å delta i quizen, drakk vi vår brus og hvisket mulige svar til hverandre.

Kort sagt en hyggelig festivaldag, og jeg gleder meg allerede til i morgen!

Alle bilder er tatt av Elin Sjølie.

2 kommentarer til «Oslo Sciene-Fiction-festival 2008: Dag 2.»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *