Oslo Sciene-Fiction-festival 2008: Dag 4.

Søndag var siste dag av Oslo Science-Fiction-festival. Selv startet jeg festivaldagen med paneldebatten The Culture – Arrogant and holier-than-thou assholes, benefactors of the Galaxy, or both? med Ian Banks, May Rogne, Bjørn Are Davidsen og Jeppe Larsen. Til tross or at jeg ikke har lest noen av Ian Banks’ bøker enda, var dette en morsom debatt. Jeg tror alikevel jeg kanskje hadde fått mer ut av den hvis jeg hadde lest hans bøker om The Culture.


Copyright Elin Sjølie
Panelet: Jeppe Larsen, May Rogne, Bjørn Are Davidsen og Ian Banks

Etter debatten var det tid for intervju med Ian Banks. Det var May Rogne som stod for spørsmålene, og det ble et morsomt intervju. I programmet ble det advart med «Expect to laugh!», og forventningene ble definitivt innfridd.


Copyright Elin Sjølie
May Rogne intervjuer Ian Banks.

Så var det tid for det som for meg ble årets siste programpost: Hva skal til for at arter dør ut – og når blir det vår tur? med Torfinn Ørmen. For noen av oss ble dette faktisk en slags oppfølger på Ørmens forelesning om menneskets utvikling framover i tid under festivalen i fjor. Han forteller alltid morsomt og levende, og forelesningene er aldri kjedelige.


Copyright Elin Sjølie
Torfinn Ørmen foreleser om hva som skal til for at en art kan dø ut…

Så var OSFF over for i år, vi takket for oss og dro hjem.

3 kommentarer til «Oslo Sciene-Fiction-festival 2008: Dag 4.»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *