Harald Rosenløw Eeg i vinden.

Jeg blir glad langt inn i hjerterota når avisene anmelder ei barne- eller ungdomsbok. Eller når de faktisk skriver om barne- og ungdomslitteratur. For dét er neimen ikke hverdagskost!

Denne uka er det Harald Rosenløw Eeg som har fått oppmerksomhet, men om det er fordi han faktisk skriver gode ungdomsbøker eller om det er fordi han er kinoaktuell er ikke godt å si.

Dagsavisens nettutgave hadde i går et intervju med forfatteren. I dette intervjuet fortelles det at hans siste roman, Løp, hare løp faktisk er en voksenbok. Er det kanskje derfor den får så mye omtale? Ikke godt å si…

På mandag hadde Dagbladet.no en anmeldelse av boka, som blant annet skriver:

«Bredt anlagte utgivelser med generasjonsromanambisjoner, gjerne skrevet av mannlige forfattere, og med en ung mann i hovedrollen, er en så velkjent boktype i Norge at det er vanskelig å ikke føle en viss skepsis når man får nok en slik tekst i fanget.»

Det er nok denne anmeldelsen det henvises til når det i Dagsavisens intervju står følgende:

«Han blåser litt irritert av anmeldelsen i en annen dagsavis som startet med å uttrykke sin skepsis til det han omtalte som «nok en oppvekstroman».

– Målet er ikke å skrive om et tema som ingen andre har skrevet om, det temaet vet jeg ikke om finnes. Mitt mål er å fortelle det på en ny måte, å si ett eller annet som kan få leseren til å skjønne noe, på en ny måte. Det tror jeg at jeg har fått til.»

Dagsavisen.no

Jeg regner med at jeg på ett eller annet tidspunkt kommer til å lese boka, men akkurat når vet jeg ikke enda. Det blir desverre ikke med det første, nå er det Bragebøker som igjen står i sentrum hos undertegnede.

2 kommentarer til «Harald Rosenløw Eeg i vinden.»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *