Ingen må vite av Aina Basso.

Ingen må viteJeg føler meg heldig som har en jobb hvor det å lese ungdomslitteratur er meget relevant. En jobb hvor det å lese ungdomslitteratur hjelper meg i jobben min. I dag jobber jeg hjemmefra, og har lest Ingen må vite av Aina Basso.

Ingen må vite handler om Ingeborg. Den handler om kjærligeten mellom henne og Mikkel, en skjør og vakker kjærlighetshistorie. Men den handler også om overgrepene hun blir utsatt for, om blodskammen. Det er Ingeborgs stefar Gabriel som enkelte netter kryper opp til henne i senga, stikker hendene oppunder serken hennes, og legger seg tungt over henne.

Aina Basso forteller en sterk historie. Den er gripende, og man føler med Ingeborg og blir glad i henne. Samtidig kjenner jeg sinne: Sinne mot det urettferdige. Enkelte steder i boka får jeg lyst til å skrike til Gabriel. Filleriste ham! Hvordan kan han oppføre seg sånn? Hvordan kan han gjøre slikt mot sine egne barn? Og det verste er å vite at dette kunne ha skjedd i virkeligheten. Det har skjedd.

Ingen må vite har et vakkert og poetisk språk. Det løfter boka til å bli noe helt spesielt. Det er med på å gjøre dette til ei av de beste bøkene jeg har lest i år. Jeg håper dette ikke blir den eneste boka fra Aina Basso, for jeg vil ha mer!

9 kommentarer til «Ingen må vite av Aina Basso.»

  1. Leste den nettopp ferdig, har aldri lest en så bra bra, det er den beste boken jeg har lest, den er romantisk også veldig urettferdig. Anbefales på det sterketse!

  2. Jeg likte også veldig «Ingen må vite» av Aina Basso -en knapp, poetisk og vakker bok om ung kjærlighet og om overgrep i Norge på 1700-tallet. Boken er lansert som en ungdomsbok, men denne vil nok også treffe mange voksne lesere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *