Fram mot valget 2009: Arbeiderpartiet.

Partiet jeg skal ta for meg i dag er Arbeiderpartiet. Dette er det første av partiene i den sittende regjeringen jeg tar for meg, og partiprogrammet har jeg funnet på Arbeiderpartiets hjemmesider.

Arbeiderpartiet (Ap) nevner skolebibliotek under bolken for utdanning og ikke kultur. De sier at de vil «satse på bemannede, utviklingsorienterte og dynamiske skolebibliotek som læringssentra i grunnskolen.» Ap er med andre ord det første partiet jeg har tatt for meg som nevner at de ønsker bemannede skolebibliotek inn i grunnskolen.

Under sitt punkt om alderdom trekker de også inn biblioteket, i det de vil «trekke inn frivillige organisasjoner, biblioteker og eldresentra i arbeid for å gi eldre muligheter til å lære bruk av IKT.» Med andre ord ser de på bibliotek som et kompetansesentra som kan brukes mer enn til lagring av bøker!

Videre nevner de bibliotek under punktet «Kulturløftet» hvor de sier følgende:

Arbeiderpartiet vil (…) utvikle bibliotekene til kulturelle informasjons-, kunnskaps- og kultursentre. Bibliotektjenester skal være gratis.

Som vi ser holder Ap fast på gratisprinsippet. Nå er jeg spent på hva de andre regjeringspartiene sier i sine partiprogram om bibliotek!

Én kommentar til “Fram mot valget 2009: Arbeiderpartiet.”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *