Fram mot valget 2009: En oppsummering.

I noen kommuner har man kunnet avlegge sin stemme allerede i dag, men det er i morgen som er den store valgdagen, hvor man fram til valglokalene stenger kan avlegge sin stemme. Meningsmålingene viser at det i år er veldig jevnt mellom de røde og de blå partiene. Tidligere har jeg tatt for meg bibliotekspolitikken til de jeg mener er de mest sentrale partiene for årets stortingsvalg.

Partier jeg har tatt for meg i denne runden:
Arbeiderpartiet (Ap/DNA)
Fremskrittspartiet (Frp) (FrP)
Høyre (H)
Kristelig Folkeparti (KrF)
Senterpartiet (SP)
Sosialistisk Venstreparti (SV)
Venstre (V)
Rødt

Partier jeg ikke har tatt for meg:
By- og Bygdelista (Hamar)
Demokratene
Felleslista (Selbu)
Kystpartiet (KP)
Miljøpartiet De Grønne (MDG)
Pensjonistpartiet (PP)
Radikale Sosialister
Solidaritetslista
Det Liberale Folkepartiet (DLF)
Kristent Samlingsparti (KS)
Norges Kommunistiske Parti (NKP)
Norsk Republikansk Allianse (NRA)
Samfunnspartiet
Vigrid
NorgesPatriotene

Hvis jeg skal summere opp dette er høyresiden «verstingene» på bibliotekspolitikk. FrP, Høyre og KrF har i sine programmer knapt snakket om politikk, og der det nevnes er det svært mangelfullt eller sieregentlig ingenting. Sentrumspartine og venstresidens partier, drimot, har en mer fullstendig bibliotekspolitikk. Av disse partiene er det kanskje Ap somsier minst, men de er om ikke annet ikke like ille som de borgerlige.

Husk at jeg her kun har tatt for meg bibliotekspolitikk. Jeg oppfordrer alle å ta en ekstra kikk på programmene til de partiene dere liker best, og sjekke ut hva de sier ellers. Dét har i hvert fall jeg gjort.

Så da gjenstår det bare for meg å si:
GODT VALG!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *