The Legend of Spud Murphy av Eoin Colfer

Det var nærmest en tilfeldighet at en kollega snakket om boka Historien om Potet-Isaksen av Eoin Colfer. Jeg er ganske sikker på at adjektivet «artig» ble brukt, og det tok meg i hvert fall ikke lang tid å søke den opp i samkatalogen og bestille orginalversjonen på fjernlån.

Nå begynner det å bli en stund siden jeg leste The Legend of Spud Murphy, men jeg føler at den fortjener en omtale, for denne boka er et «must read», som det heter på engelsk, i hvert fall for bibliotekarer. «Spud Murphy» er nemlig den fryktingytende bibliotekaren som jobber på biblioteket de to brødrene Will og Marty tvinges til å besøke i ferien. Foreldrene har nemlig bestemt at de denne ferien skal gjøre noe nyttig. Brødrene er ikke spesielt begeistret for avgjørelsen, og er livredde den strenge bibliotekaren som styrer biblioteket med jernhånd. Det er en kjensgjerning at hun ikke kan utstå barn. Hvordan skal de komme seg gjennom en dag på biblioteket? For ikke å snakke om hver dag i en hel ferie?

Boka er humoristisk skrevet om det å oppdage leseglede. Den er relativt lettlest og jeg ville glatt anbefalt den til unge lesere som skal trene engelsken sin. Boka finnes også på norsk, som sagt, og jeg tror den vil kunne fenge de fleste fra kanskje 6 år og oppover, uten å egentlig være for påståelig i verken den ene eller den andre retningen.

3 kommentarer til «The Legend of Spud Murphy av Eoin Colfer»

  1. Thomas: Jeg omtaler da bokas norske tittel allerede i første avsnitt, har det gått litt fort i svingene? 😉 Selv foretrekker jeg å lese bøker på orginalspråket så fremt jeg kan, derfor fjernlånte jeg den på engelsk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *