Jeg

Jeg vet at det ikke er første gang jeg snakker om bookcrossing, men jeg føler det er på tide å fortelle om dette geniale konseptet igjen. Nye lesere har sikkert kommet til, og noen har sikkert ikke vondt av å høre om det igjen…

Hva er egentlig bookcrossing?

Man kan kanskje si at bookcrossing er veldig mange ting. Men i hovedsak går det ut på å dele bøker. Si du har ei bok, som du likte godt, men som du godt kunne tenke deg å glede noen annen med – hvem som helst! Da tar du boka du ønsker å gi bort, reigistrerer den på hjemmesidene til bookcrossing, og deretter legger du den fra deg et sted noen kan plukke den opp (for eksempel på kafé, på bussen, på kinoen, eller hvorsomhelst). Husk bare å registrere hvor og når boka er sluppet, slik at man kan «gå på jakt». For når boka er sluppet, får de som har bedt om å få beskjed om slipp i bestemte byer/steder melding om det.

I tillegg finnes det i en del byer såkalte OBCZ («Official BookCrossing Zones»): offisielle soner hvor man legge fra seg og hente bøker. Da er det en av de aktive bookcrosserene som gjerne er ansvarlig for sona, og som er innom og ser til at den er i orden og liknende. I Oslo finnes det flere soner, blant annet en på La Baguette på Oslo S (OsloS-OBCZ).

OsloS-BCZ
OsloS-OBCZ på La Baguette, Oslo Sentralstasjon

Oslo er dessuten en av de byene hvor det arrangeres jevnlige bookcrossing-treff. Før jeg flyttet nordover var jeg fast inventar på treffene i Oslo, og jeg passer på og får med meg de som er skulle jeg være nedover på besøk. Det er en utrolig koselig gjeng, og veldig moro å diskutere bøker med dem. Treffene annonseres på forumet. Forumet er i tillegg et flott sted for de som ikke kommer seg på treff å diskutere med andre bookcrossere, og man kan slenge seg med på «bokringer», «bokstråler» og annet gøy!

Bookcrossing-treff
På bookcrossing-treff i Oslo.

Jeg simpelthen elsker denne hobbyen min, og anbefaler den til alle som elsker bøker. Det er gøy! Og som det heter seg: Bookcrossing er litteraturens gode karma!

7 kommentarer til «Jeg»

  1. Anita: Det er så koselig! 😀 Savner Oslo-gjengen!
    Lille søster: Det var i hvert fall noen aktive der tidligere… Jeg har sluppet bok der tidligere, da jeg var på besøk hos mamma en gang. 🙂

  2. Savner Oslo-gjengen jeg også, hehe… og jeg har ingen gode unnskyldninger for å ikke dukke opp en gang! 😉 Håper vi sees der igjen snart!

  3. Savner Oslo-gjengen jeg også, hehe… og jeg har ingen gode unnskyldninger for å ikke dukke opp en gang! 😉 Håper vi sees der igjen snart!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *