Sex and the City av Candace Bushnell.

Visste du at TV-serien Sex and the City faktisk bygger på boka med samme navn av Candace Bushnell? Joda, det hele startet som en spalte Bushnell hadde i New York Observer. Fra 1994 skrev hun en spalte om forhold på en humoristisk, men samtidig realistisk måte folk kunne kjenne seg igjen, og boka kom ut for første gang i 1996. Jeg har lest en utgave som kom ut i 2002, hvor det er lagt til to nye kapitler, slik at boka skulle få en skikkelig slutt, som Bushnell skriver i forordet.

Sex and the City

Hvis du har sett TV-serien vil du fort kjenne igjen fortellerstemmen. Bokas språk har nemlig et muntlig, fortellende språk, men dette passer godt med innholdet. Vi får innblikk i små episoder som handler om mellommenneskelig forhold, og jeg synes tonen i boka er perfekt for dette.

Hovedpersonen i boka er Carrie, den unge skribenten som ser etter kjærlighet på alle de feil stedene. Hun treffer etterhvert «Mr. Big», en fremadstormende forretningsmann som tidligere har gått fra det ene forholdet til det andre. Carrie og Mr. Big innleder et forhold, noe Carrie synes ikke bare er enkelt. Vi treffer også en del andre personligheter i boka, noen vi kjenner fra TV-serien, men også en rekke andre.

Jeg brukte litt tid på å finne flyten i lesingen, men så fort jeg fant tonen, syntes jeg boka var lett å lese. Boka var akkurat det jeg trengte nå: Fyllt av humor, følelser og underfundige tanker rundt forhold. I tillegg får man et lite innblikk i byen New York. Med andre ord, ei fin bok å drømme seg bort i på late sommerdager!

4 kommentarer til «Sex and the City av Candace Bushnell.»

  1. Morsomt å se en anmeldelse av boken. Jeg skrev litt rundt denne for noen uker siden, men da i originalversjonen og på engelsk. Fikk du inntrykk av at boken handlet om Carrie (først og fremst), siden du skriver «hovedperson»? Kanskje den norske versjonen – med tillagte kapitler er redigert litt annerledes. Eller rett og slett av vi leser litt annerledes, det er jo strengt tatt derfor det er morsomt å lese andres syn på bøker 🙂

    1. Nja, jeg var litt usikker på hva jeg skulle kalle henne… Men oppfattet henne som hovedpersonen. Og som du ser på bildet har jeg ikke lest boka på norsk, men det er på engelsk. Jeg leser veldig sjeldent engelskspråklige bøker i norsk oversettelse, da jeg tross alt leser engelsk minst like godt. 😉

  2. Er det noen av dere som vet hvor man kan få tak i den norske versjonen av boka? Har leitet en del, men finner den bare på alle andre språk utenom norsk. Merkelig..

    1. Boka heter Sex og singelliv på norsk, og ble utgitt på Kagge forlag i 2001. Hvis ditt lokale bibliotek ikke har boka, kan den fjernlånes fra et annet bibliotek. Den finnes blant annet på Drammen bibliotek, Horten bibliotek, Fredrikstad bibliotek, Kristiansand bibliotek, Porsgrunn bibliotek, Stavanger bibliotek, Tromsø bibliotek og Tønsberg bibliotek.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *