Løsrivelse : noveller

LøsrivelseLøsrivelse er en samling med noveller, og reultatet av et samarbeid mellom Bokvennen Forlag og Norsk Litteraturfestival – Sigrid Undset-dagene. I 2010 hadde Norsk Litteraturfestival tema «Løsrivelse», og dette ble dermed også tema for novellekonkurransen som ble utlyst sammen med Bokvennen. Det juryen mente var de beste novellene ble samlet til en antologi, og det er altså denne jeg nå har lest.

Forfatterene har angrepet temaet på hver sin måte, og etter mitt syn er det vel mer eller mindre vellykket. Noen av novellene likte jeg veldig godt, men det var også noen som skilte seg ut i negativ retning. Vinnernovellen «Andre kjærlighet» er skrevet av Andreas Engh Seland, og jeg stiller meg undrende til denne avgjørelsen. Jeg synes dette om mulig var den dårligste novellen i hele antologien, og jeg likte den virkelig ikke. Jeg synes ikke den framstår som troverdig, rett og slett. Ikke tiltaler språket meg heller. «Huntonitt» av Sindre Ekrheim likte jeg heller ikke.

Heldigvis var det flere noveller jeg likte veldig godt, blant annet «Skuggeland» av Andreas Bjåstad, «Jonas» av Helene Guåker, «Hardt saman» av Kjersti Kolbotn og «Plaster på såret» av Ida Zachariassen Sagberg. Blant disse kan jeg nok ikke peke ut en favoritt, men jeg synes nok disse var blant de aller beste.

Når man leser denne samlingen tror jeg godt man kan hoppe over de novellene man ikke liker (selv om jeg valgte å lese alle). Alt-i-alt en helt grei leseropplevelse, med noen definitive høydepunkter med novellene som jeg nevnte over.

2 kommentarer til «Løsrivelse : noveller»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *