Bookcrossing: En internasjonal hobby!

For de som har fulgt meg en stund vet at jeg er veldig begeistret for bookcrossing. Jeg har tidligere skrevet om hva bookcrossing er, så jeg skal ikke gå næremere inn på dét her.

Bookcrossing er noe man kan finne i de fleste land, i hvert fall i Europa, og når jeg er på reise, synes jeg det er stas å møte andre bookcrossere. I sommer har turen gått til Island, Irland, og en aldri så liten svipptur innom Oslo for å treffe venner. Jeg passet selvsagt på å møte bookcrossere alle disse stedene!

I Raykjavík finnes det strengt tatt kun én aktiv bookcrosser, den mest aktive på hele Island. Island, som er et lesende folk, er overraskende nok svært lite aktive på bookcrossing-fronten. Dette overrasker meg, da det finnes flere andre prosjekter som er populære, som CouchSurfing. Å møte bookcrosseren i Reykjavík var veldig koselig. Vi spiste middag sammen, og byttet bøker. Hun tok faktisk med seg alle bøkene jeg hadde tatt med meg fra Norge!

I Dublin hadde de faktisk arrangert et eget treff i min ære! Det var veldig koselig. Der har de treff hver måned, på tirsdager i uka hvor den 20. faller inn. Så, til tross for at de skulle ha det sedvanlige treffet tirsdagen etter, hadde de et treff for meg på torsdagen. Vi var bare en liten gruppe, men det var veldig koselig.

Elin Bekkebråten Sjølie © 2010
Masse bookcrossing-bøker, som man bare kunne ta!

Elin Bekkebråten Sjølie © 2010
Her er boka jeg hadde med meg. Denne fikk jeg fra bookcrosseren i Reykjavík, og jeg slapp den fri på puben vi møttes på, som har en OBCZ. Det var ei (ikke registrert bookcrosser) som tok med seg boka, men enn så lenge har hun ikke registrert at hun tok den.

I Oslo hadde vi treff på mandag. Treffet ble som sedvanlig holdt på La Baguette på Oslo S, hvor vi har en OBCZ. Det var utrolig hyggelig å treffe gjengen igjen. Det er så moro å se at mange av de som har vært aktive ei stund fortsatt holder koken, samt at nye, ivrige bookcrossere har kommet til! Denne gangen hadde jeg ikke noen bøker med meg, men det var nok bøker der uansett. Jeg var dessuten flink og tok ikke med meg noen heller…

Elin Bekkebråten Sjølie © 2010
Folk har begynt å plukke fram bøkene de har med seg.

Elin Bekkebråten Sjølie © 2010
Ivrige bookcrossere sjekker ut OBCZ-hylla.

Jeg gleder meg allerede til neste gang jeg skal treffe bookcrossere!

4 kommentarer til «Bookcrossing: En internasjonal hobby!»

  1. Har hatt bookcrossing.com som bokmerke lenge, men fikk endelig registrert meg nå. Verre blir det videre; eg har ingen bøker eg har spesielt lyst til å gi bort (enten vil eg ha dem selv, ellers vil eg ikkje ønske dem på noen). Dilemma. 🙂

    1. Det hender seg jeg kjøper bøker jeg allerede har fra før for å bookcrosse. Ellers var jeg vel mer sånn før at jeg ikke ville gi fra meg bøkene. Dette har endret seg, har flyttet mye, så da er det enklere å slippe bøker man ikke kommer til å lese igjen, eller som er enkle å få tak i på biblioteket.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *