Eg er ein frosk av Kurt Johannessen og Øyvind Torseter.

Jeg leste en anmeldelse av Eg er ein frosk på Barnebokkritikk.no, og derre pirret min interesse for boka. Hvorfor? Fordi anmelder forteller oss at alle barn hun har forsøkt introdusere boka til, har avvist den etter få sider…

For å være ærlig, jeg kan skjønne ungene. Jovisst, bildene er flotte, og den litt naive, assossierende skrivestilen i boka kan lett tenkes å være interessant. Jeg tror allikevel mange barn liker bøker med historier med mer substans, nettopp fordi det er historier med meninger. Kan hende denne boka rett og ikke gir dem nok: Den er for svevende og ubegripelig.

Foto: Elin Bekkebråten Sjølie

2 kommentarer til «Eg er ein frosk av Kurt Johannessen og Øyvind Torseter.»

  1. Etter å ha skumma meg igjennom kan jeg faktisk være litt enig. Lyrikeren (er det ikke det han er da eller tar jeg helt feil) Kurt Johannessen gir ikke så særlig mye ved dørene for å si et slik. Jeg er absolutt tilhenger av litt «smale», «skeive» billedbøker men det her blir litt for løst!

  2. Denne har jeg ikke lest ennå, og umiddelbart kan jeg bare si at den ser kul ut. Men det er ingen tvil om at hovedkriteriet for en barnebok er at den faktisk fungerer for barn. Hvis ikke er den noe annet (og det må den gjerne være!). Viktig at kritikere har kontakt med målgruppa for bøkene og aller helst får testet den ut på flere lesere. Men – en leser er en leser er en leser…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *