Min venn himmelen av Linn T. Sunne (tekst) og Jens Kristensen (illustrasjoner).

Min venn himmelenNylig leste jeg Min venn himmelen av Linn T. Sunne (tekst) og Jens Kristensen (illustrasjoner) for ei gruppe fireåringer høyt på biblioteket. Vi har nemlig eventyrstund hver fredag, og denne gangen var det mitt ansvar å lese høyt. Jeg hadde valgt Min venn himmelen først og fremst på de flotte illustrasjonene, men også fordi jeg ønsket noe for de største barnehagebarna og så at denne inneholdt litt mer tekst.

I Min venn himmelen forteller Linn T. Sunne fint om vennskap, og om det nære båndet mellom Nola og bestefaren. Linn T. Sunne har et vakkert språk, og sammen med de herlige illustrasjonene i duse farger blir dette ei fin billedbok.

Hvis jeg skulle si noe negativt om boka må det være at den er litt lang. Jeg leste den høyt for ei gruppe fireåringer, men en del vil nok synes den blir for drøy. En naturlig avslutning kunne ha vært etter at hun har fått ny dyne og pute av bestefar, og «hun flyter av gårde i myk og mørk søvn», men etter dette er det to nye «deler» i boka: En om julaften og en om nyttårsaften. Selv om jeg, som voksenperson, synes disse er fine, så tror jeg at jeg med vellykkethet kunne avsluttet høytlesningen her, uten at man ville følt at det manglet noe.

Én kommentar til “Min venn himmelen av Linn T. Sunne (tekst) og Jens Kristensen (illustrasjoner).”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *