Orvilsk! var magisk.

OrvilskOnsdag 26. januar klokka 19.00 kunne man på Hammerfest bibliotek benke seg ned, sette seg godt til rette og bare lytte. Ingvild Koksvik Amundsen og Lars Jakob Rudjord spilte dikt av Ernest Orvil de hadde tonsatt, og jeg tror alle som hadde tatt turen dit satt som fjetret.

Med melankolske toner skapte de en magisk tone, og med Arktisk kultursenter i bakgrunnen var det som om man ble bragt inn i en helt annen verden. Under deler av konserten føyk det masse snø utenfor vinduet, man skulle nesten tro det var planlagt og iscenesatt, så godt passet det med stemningen!

Ernst Orvil hadde en enorm produksjon, men til tross for dette er det knapt to linjer skrevet om ham på Wikipedia, og de ferreste har hørt om denne fantastiske dikteren. Ingvild Koksvik Amundsen og Lars Jakob Rudjord sitt prosjekt med å reise land og strand rundt i Norge må ha vært en genistrek for å få dikteren fram i lyset, i tillegg til den flotte musikken, fortalte nemlig Ingvild Koksvik Amundsen om dikteren. En flott måte å formidle dikt på!

Selv ble jeg så begeistret at jeg kjøpte meg CDen de har utgitt, som også heter Orvilsk! Jeg vet ikke om de skal ha flere konserter, men skulle de ha det, og du befinner deg i nærheten, vil jeg bare si: Gå, gå, GÅ!

Foto: Andreas Ulvo. Gjengitt med tillatelse.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *