Elin Kåven i Hammerfest 12. mars 2011.

Elin Kåven ble i år kåret til årets artist av Sápmi Music, og lørdag 12. mars besøkte hun Arktisk kultursenter i Hammerfest. Det var en håndfull mennesker som hadde møtt opp for å se og høre den unge, samiske kvinnen.

Å skulle kategorisere Elin Kåvens musikk er ikke enkelt, og det som nok betegner den best er «fusion». Ikke bare er det samiske med dens joik sterkt fremtredende, men man finner også elementer av jazz, goth, rock og folkemusikk. Dette fungere veldig bra, og tekstene synges på samisk. Det er nesten så man som nordmann skulle ønske at man hadde undertekster på konserten, for jeg tror at noen av sangene fortalte hele historier, som man ikke fikk med seg på grunn av at man ikke kunne språket. Ikke at dette var et problem, mer en slags liten drøm. Musikken og sangen i seg selv holdt definitvt.

Selv kjenner jeg i utgangspunktet til Elin Kåven som danser, og hun bruker dansen aktivt under sine konserter. Dette elementet synes jeg var med på å løfte det hele opp et hakk, hennes tribal fusion-dans passer perfekt til musikken hennes, og hun skaper med dette et flott helhetsuttrykk.

Hvis jeg skulle sette fingeren på noe ved gårsdagens konsert må det være at trompetisten noen ganger bommet litt på tonen. For meg merket jeg det ved at det skapte en slags disharmoni i lydbildet, men dette var også det eneste jeg egentlig ikke var begeistret for.

I kveld spiller Elin Kåven på utescenen i Tana i forbindelse med Finnmarksløpet klokka 19, og hun kommer til å følge Finnmarksløpet som en del av løpets kulturelle satsing. En oversikt over hvor og når, finner dere på Finnmarksløpets kulturprogram.

Elin Kåven i Hammerfest, 2011

Du kan høre Elin Kåvens musikk på Spotify HER.

Én kommentar til “Elin Kåven i Hammerfest 12. mars 2011.”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *