Dublin av Frode Grytten.

Dublin av Frode Grytten er en av bøkene i serien «Forfatterens guide» utgitt på Spartacus forlag. Jeg har tidligere lest London av Tor Åge Bringsværd og Dubrovnik av Vigdis Hjorth, begge bøker jeg likte godt. Det falt naturlig å låne med meg Dublin hjem fra biblioteket, siden deler av ferien i år skal legges til nettopp Dublin.

Jeg må innrømme at jeg ble veldig skuffet over denne boka. Selv om Frode Grytten absolutt har et godt språk, og en herlig skrivestil, så savnet jeg mer dybde i boka. Jeg hadde forventet meg å bli henvist til ukjente skatter, slike ting som man som vanlig turist gjerne ikke får med seg, men det var lite av dette i Dublin. Faktisk var det generelt lite om steder i boka. Misforstå meg rett, det er moro å lese om publiv, den irske folkesjel, musikkultur og historie, men når man bruker flere sider på å fortelle hvor gode irene er på å prate, da blir det bare litt mye. Ikke synes jeg det er videre interessant å høre om at forfatteren synes det er vanskelig å skrive boka heller, det er rett og slett ikke relevant. Må innrømme at jeg sitter med en smak av dårlig redaktørarbeide i munnen, selv om man ikke kun kan skylde på det. Uansett tør jeg påstå at her har ikke Grytten gjort en god jobb.

Skal du til Dublin, anbefaler jeg heller å lese vanlige reisehåndbøker og lete på nett. Jeg tror det meste er bedre enn denne boka…

2 kommentarer til «Dublin av Frode Grytten.»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *