Oliver Jeffers: billedbokkunstner.

For en tid tilbake fikk jeg tips av ei venninne om den lille animasjonsfilmen Mistet og funnet basert på billedboka med samme tittel av Oliver Jeffers. Etter litt leting fikk jeg tak i den på DVD, og ikke lenge etter lånte jeg boka på biblioteket. Etter å ha lest boka i norsk oversettelse fant jeg ut at dette var ei bok jeg måtte ha, og jeg bestilte meg den, sammen med boka Up and down. Begge bøkene handler om en gutt og en pingvin, men om det er samme gutt og pingvin i begge bøker vet jeg ikke. De inneholder i hvert fall veldig koselige og vakre historier, og har nydelig illustrasjoner.

Oliver Jeffers

Oliver Jeffers kommer fra Belfast i Nord-Irland, og gikk ut av Universitetet i Ulster i 2001. I dag bor og jobber han i Brooklyn, USA. Han ga ut sin første billedbok, How to Catch a Star i 2004, og denne ble nominert til Booktrust Early Years Awards samme år. Han har også vunnet en rekke andre priser, som Nestlé Smarties Book Prize Gold Medal (2006), the Blue Peter Book Award (2006) og Irish Book Awards Children’s Book of the Year for boka The Incredible Book Eating Boy (2007).

Illustrasjonene hans er enkle på samme tid som de er veldig uttrykksfulle. I Lost and found finnes det blant annet en illustrasjon kun av pingvinen, og selv om ikke teksten sier noe om det, er det veldig lett å se at den er trist. Men hvorfor den er trist finner vi ikke ut av før på slutten av boka.

Her er et lite klipp fra den animerte filmen av Lodt and found, som Oliver Jeffers selv var med på å lage. Her har de gitt enda mer liv til historien og karakterene i boka:

3 kommentarer til «Oliver Jeffers: billedbokkunstner.»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *