Villa Serena av Domenica de Rosa

Første gang jeg hørte om boka Villa Serena var i Vibekes blogg. Hun hadde lest boka, og anbefalte den varmt. Og med avslutningen «Jeg ville at boka skulle vare og vare – men den tok dessverre slutt, og for første gang kunne jeg tenke meg å starte forfra og lese boka på nytt!» – er det rart jeg fikk lyst til å lese den?

Villa Serena av Domenica de Rosa handler om Emily Robertson, som sammen med mann og tre barn flytter til Toscana. Fra gårdshuset i den lille byen lever hun drømmen og skriver spalten «Thoughts from Tuscany». Så plytselig en dag dumper mannen henne med en tekstmelding, og hennes verden blir snudd på hodet. Inntekten er liten, italiensken hennes er så-som-så, og den eldre kvinnen som kommer for å vaske og passe på den tre år gamle sønnen er nærmest psykotisk. Hvordan skal hun klare seg?

Det tar ikke lang tid før Emily trekkes inn i byen Monte Albano, og hun får etter hvert oppleve en mørkere og mer mystisk side av Italia, som hun ikke hadde forestilt seg…

Dette er på mange måter ei skikkelig «feel good»-bok. Man kan ende opp med å drømme seg helt vekk i den. Den var kanskje litt treig i begynnelsen, og det gikk litt trått, men det tok seg heldigvis opp etter hvert. Mot slutten kunne jeg knapt legge den vekk!

Villa Serena. Foto: Elin Bekkebråten Sjølie

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *