Til Strid vi går!

Kjenner du til Jakob Martin Strid? Hvis svaret er ja, regner jeg med du er like begeistret som meg (hvordan kan man ikke være det?), men hvis svaret er nei, da har du virkelig et bekjentskap å glede deg til.

Mustafas kioskJakob Martin Strid skriver og illustrerer billedbøker, og ofte går de på rim. Rimene er mrsomme, og illustrasjonene er fulle av finurlige detaljer. En av de kanskje mest kjente er Mustafas kiosk, oversatt og gjendiktet av Erlend Loe. Her er en smakebit fra den:

Jeg har pusset nese nå
i godt og vel en uke
Jeg har en tønne full av snørr
den har jeg tenkt å bruke

Til å tømme ut i bakken
grønn og herlig gørr
Tenk, hvor fint, en sommerdag
å stå på ski i snørr

Skikkelig ekkelt, ikke sant? Slår definitivt an hos barna, og gjerne hos oss barnlige voksne. Samtidig som Strid får oss til å grøsse på ryggen, så ligger det noe mer under, en følelse de fleste kan gjenne seg igjen i. For hvem har ikke følt at man snyter ut tønnevis av snørr når man er forkjølet?

Hva med dette rimet, hentet fra Min mormors gebiss? Kan du kjenne deg igjen i tenkegangen?

Min mor er senil
min bror er steril
min onkel har akkurat
spist en bil

Min hund er nudist
Min far er buddhist
Min søster er gift
med en fransk anarkist

Hele familien
er ruskende gal
Det er jo merkverdig
at jeg er normal

4 kommentarer til «Til Strid vi går!»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *