Project Gutenberg

Project Gutenberg er en virkelig gullgruve for oss med lesebrett. Der kan man laste ned en rekke bøker som har fallt i det fri, helt gratis! Prosjektet ble grunnlagt av Michael Stern Hart i 1971, da han digitaliserte USAs uavhengighetserklæring, og regnes for å være verdens eldste digitale bibliotek.

Prosjektet drives på frivillig iniativ, og inneholder i tillegg til en mengde skjønnlitterære e-bøker verker som kokebøker, oppslagsverk og tidsskrifter. Man kan også finne noen lydfiler, da en del av bøkene er lest inn av frivillige og gjort til lydbøker.

E-bøkene på siden er lagt ut i ulike format, blant annet HTML, ePub og Kindle, og kan benyttes av de flese lesebrett. De hat også egne mobilsider, hvor man kan laste ned bøker til mobilen sin.

Genialt, hva?

Project Gutenberg

4 kommentarer til «Project Gutenberg»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *