Dikt på en fredag

Med ujevne mellomrom tar jeg turen bortom dikthylla på biblioteket og velger meg ut tilfeldige bøker som jeg låner med meg hjem. Når man gjør slikt på måfå sier det seg nok kanskje selv at det blir med varierende hell, men som oftest synes jeg resultatet er positivt, og jeg kommer over ting jeg ikke ville oppdaget ellers.

Nå sist kom jeg over ei bok hvor jeg fant diktet under, noe som passer godt når man har bodd i Hammerfest. Diktet er hentet fra samlinga Mens lyset endrar flatene av Eva Jensen.

SNØKVITANLEGGET PÅ MELKØYA

Kraner kneisar og duvar. Master.
Rørgater. Massive bygg. Steinmassar.
Søyler og tankar. Skip.
Snøkvit kviler glitrande av lys.
Blodårer av stål.
Svart regn.

Én kommentar til “Dikt på en fredag”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *