Beautiful Creatures (filmen)

På selveste Valentinsdagen var Therese (som jeg jobber med å overtale til å bokblogge) og jeg på Norgespremieren av filmen Beautiful Creatures. Vi er begge begeistret for bøkene (les min omtale om første bok HER), og var virkelig spente. Hadde de klart å fange essensen i boka? Hadde de beholdt samme synsvinkel som i boka? Hvordan var skuespillerene? Disse, og andre spørsmål, stilte vi oss før vi satte oss godt tilrette i kinosetene.

Jeg forventer aldri at filmen skal være en kopi av boka, og syntes derfor filmen lovet godt da den begynte. Den fanget essensen i boka, og jeg likte skuespillerne. Selv om Ethan Wate i filmen ikke var helt slik som jeg tenkte meg ham i boka, synes jeg Alden Ehrenreich gjorde en god og troverdig rolle. Pluss for sørstatsaksent!

Den gode følelsen i starten av filmen skulle dessverre forsvinne. Selv om skuespillerprestasjonene var flotte, så ble etter hvert forandringene så store at de rett og slett mistet bokas essens. Flere av bokas karakterer var enten helt forsvunnet, endret eller de hadde laget en av flere. Dette fungerte ikke i lengden, slik jeg så det. I tillegg hentet de inn informasjon som først kommer i andre bok, noe jeg også har blandede følelser rundt. Kanskje ikke noe jeg ville kritisert hadde det vært eneste vri filmskaperene hadde gjort, men sammen med alt det andre ble det bare feil.

Vi gikk ut av kinosalen svært skuffet da filmen var over, og kan vel kanskje bare håpe at film nummer to (hvis det blir noen film nummer to?) blir bedre.

4 kommentarer til «Beautiful Creatures (filmen)»

  1. Jag var orolig för att jag inte skulle förstå filmen eftersom jag inte läst boken innan men när jag läser din recension, och så många andras, märker jag att jag kanske gjorde rätt i att inte läsa boken först. Då slapp jag bli besviken på att filmen var så olik boken 🙂

    1. Jeg ville nok heller anbefalt å lese boka og droppe filmen, for boka inneholder så mye mer. Filmen endte opp som en middelmådig ungdomsfilmen, dessverre. Filmskaperne hadde mye de kunne jobbet med, og det var mye som ville ha fungert veldig bra på film, men istedet har de fjernet kjernen og laget noe som ikke engang minner om historien boka forteller.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *