Dikt på en fredag

Jeg tror våren må være en av mine favorittårstider. Det er så deilig å endelig kjenne sola som varmer, og se jorda komme til liv. Nesten overalt spretter det fram snøklokker og krokus. Man kan bli glad av mindre! Derfor synes jeg det i dag er på plass å dele dette flotte diktet av en av mine favorittdiktere, Olav H. Hauge. Diktet finner du i diktsamlingen Det er den draumen (s. 44).
Krokus. Foto: Elin Bekkebråten Sjølie (c) 2013
I NATT HAR GRASET VORTE GRØNT
I natt har graset vorte grønt.
Ein fugl freistar å syngja,
skodda ris,
og soli kjem yver snøfjelli.
Frå morgonar for lenge sidan
slær gleda veikt på sitt koparskjold.

Her maler Hauge fine vårbilder, jeg kan nærmest føle snøen som smelter i det sola står opp bak fjellet, og jeg kjenner lukten av fuktig jord som dukker fram…

Det er forøvrig mange andre fine dikt i Det er den Draumen, og jeg anbefaler alle å plukke den med seg neste gang de er på biblioteket en tur!

4 kommentarer til «Dikt på en fredag»

  1. I dag, 23.april, tittet en krokus fram i hagen min. Så optimistisk!! (Synd at nabokatten har gravd opp ørten løker…)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *