Bokbloggtreff i Oslo, 14. september 2013

Lørdag 14. september var det duket for bokbloggerenes store høsteventyr: Over 50 håpefulle bokbloggere samlet seg på Gyldendal-huset i Oslo for årets store bokbloggtreff. Noen av oss var der i fjor, for andre var dette helt nytt.

#bokbloggtreffJeg var blant de første som ankom treffet, og det var jeg veldig glad for! Det ga meg mer tid til å snakke med flere – vi oppdaget nok kjapt at det heller ikke i år skulle bli nok tid til mingling! Selv om jeg fikk snakket med langt flere enn i fjor, rakk jeg ikke snakke med alle, og heller ikke så mye med de jeg snakket med som jeg skulle ønske. På den annen side – jeg ville ikke ha kuttet ut det faglige innholdet!

Etter at Lise (Knirk) hadde ønsket oss velkommen, var det duket for quiz. Spørsmålene Silje hadde laget var kjempevanskelige, men jeg tror at laget vårt gjorde det helt OK, til tross.

Elin (Bokelskerinnen) kunne fortelle oss om Bokbloggerprisen, noe jeg syntes var spennende, siden jeg ikke hadde satt meg inn i det tidligere. Det var moro å fortelle om bookcrossing, og jeg innser vel at jeg burde skrive et nytt og bedre blogginnlegg om nettopp dét.

Etter mer mingling var det duket for ny økt med faglig innhold. Jeg likte både Elins innlegg om hvordan få flere lesere og Lines innlegg om ting man må tenke på når man skriver blogginnlegg var veldig inspirerende. Smart dame. Har ikke bestemt meg for om jeg skal starte å si «anmeldelser» istedet for «omtaler» enda. Jeg er faktisk ikke helt sikker på om jeg er helt enig med Line, selv om hun var veldig overbevisende…

Det var moro å høre Anne Fløtaker fra Cappelen Damm snakke om hvordan norsk skjønnlitteratur blir til. Ok noe til, sånn egentlig. Og da hun spurte salen om vi visste hva Kulturfond-ordningen gikk ut på, mente Tulleruska at det muligens kun var bibliotekarene i salen som svarte bekreftende. Og bibliotekarer visste vi jo at det faktisk var en del av… Anne Fløtaker er forresten også bibliotekar, sånn egentlig.

Årets bokbord var for min del ikke like fristende som fjorårets, og det skulle vise seg at de fleste av de bøkene jeg kunne tenke meg mest forsvant før jeg kom meg til bordet (hint: Agnes Rakvatn), men som jeg sa, det er jo egentlig ikke så farlig. Jeg har tross alt et helt bibliotek til disposisjon omtrent hver dag! Bøkene jeg tok med meg hjem var disse:
Bøker

I år hadde de lagt middagen til treffet, noe jeg syntes var supert. Det ga oss bedre tid til å kunne snakke sammen.

Jeg kan ikke si annet enn at også årets bokbloggtreff var en suksess! Det var faktisk enda bedre enn fjorårets, noe som viser at komitéen har vokst på erfaringene fra i fjor. De er flinke!

Under kan du se en video fra treffet, og jeg håper det kanskje kan friste deg til å bli med på neste års treff!

12 kommentarer til «Bokbloggtreff i Oslo, 14. september 2013»

 1. Så kult med video! 🙂
  Og hyggelig omsider å få møte deg! Gi gjerne lyd om det er noe spennende som skjer utover Jæren. Det er nemlig mye kortere inn til Stavanger enn fra Stavanger til Tau… Jeg var på forlagshøstmøte igår, og det ser ut for at det blir nokså det eneste jeg får med meg fra Kapittel dessverre. Her eksploderte plutselig arbeidsmengden på jobb, så helgen blir på tastaturet 🙁 Skal ikke klage – Oslo ble en stor suksess!

  1. Jeg skal bare jobbe som frivillig på Kapittel, og ikke supermasse. Og har neppe tid til mer. 😉

   Skal på et par forlagsmøter utsover høsten, men resten krasjer med andre ting.

   Kanskje jeg skal legge ut noen tips om arrangementer på FB-gruppa?

 2. Så bra med video og greier. Fint redigert var den også. Med musikk! Det var veldig hyggelig å treffe deg i år igjen, og klabert du er ekspert på Neil Gaiman. I min verden er du det.

 3. Morsomt med video! Ja, det blei altfor lite tid til å prate med folk, men eg er heilt einig i at det faglege var veldig bra og absolutt burde vere der. Sånn er det – kanskje vi må søke komiteen om at dei skal utvide til ei heil helg. (Eller kanskje eg skal vere med på heile arrangementet, neste år).

 4. Det var veldig hyggelig å treffe deg igjen, Elin! Det føles ganske rart hvordan man tenker at man kjenner folk man nesten aldri har snakket med, men du er en av bloggerne jeg liksom føler at jeg kjenner. Selv om vi ikke har snakket så mye sammen 🙂

  Så kult at du har laget en liten «reklamesnutt» for treffet. Jeg spår at den er med på å bidra til flere bokbloggere på treffet 2014. Jeg gleder meg allerede!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *