Litt av en utfordring!

Skribent Ann Morgan har gitt seg selv litt av en utfordring, kan BBC Culture fortelle oss: Hun skal i løpet av bare et år lese bøker fra hvert av verdens land! Hun gikk for de landene som var anerkjent av FN, pluss Taiwan, tilsammen 196 land. Det skulle snart vise seg at det ikke var antallet bøker som skulle bli den største utfordringen, men å få tak i nok oversatte bøker!

Morgan satte opp bloggen A Year of Reading the World, hvor vi kan følge hennes verdensreise i bøker. Hun har også brukt bloggen for å få hjelp til å finne bøker. Responsen hun fikk var overveldende, forteller hun til BBC Culture, ikke bare fikk hun mange gode tips, men hun det var til og med de som sendte henne bøker fra sine land i posten. Ønsker du å lese mer om hvilke problemer hun møtte på, kan du lese artikkelen hennes på BBC Cultures hjemmesider.

Fra Norge har Ann Morgen valgt å lese Knut Hamsuns Sult. Personlig hadde jeg kanskje ønsket at hun hadde gått for noe mer moderne, litt fordi jeg synes det kommer ut mye bra nå, men også litt fordi jeg personlig ikke liker Hamsuns verker.

Jeg innrømmer glatt at jeg er ganske imponert over hele prosjektet hennes. Nå liker jeg Facebook-siden hennes, og er spent på hva som følger. Så vidt jeg har skjønt jobber hun med en bok om temaet, men når den kommer vet jeg ikke…

A year of reading the world
Skjermdump av bloggen A year of reading the world.

4 kommentarer til «Litt av en utfordring!»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *