Cecilie Enger på Sandnes bibliotek

Å kunne gå på biblioteket og lytte til en fengende og dyktig forfatter – helt gratis – det er virkelig hverdagsluksus! Onsdag 29. januar 2014 besøkte Cecilie Enger Sandnes bibliotek, og jeg var spent på hvordan dette ville bli, siden jeg nylig hadde lest boka.

Det var Sandnes biblioteks Sebastian Jazdzewski som intervjuet Cecilie Enger, og han var godt forberedt. Spørsmålene var intelligente og gjennomtenkte, og samtalen fløt lett. Jeg fikk inntrykk av at Ceclie Enger er en raus person – hun snakket åpent og varmt om boka, moren og situasjonen rundt det hele.

Cecilie Enger snakket mye om gaver, noe som også er sentralt i boka. Hun kunne fortelle at hadde det ikke vært for gavelistene hun fant da de ryddet morens hus, hvor moren hadde ført opp alle gaver familiemedlemmene hadde fått og gitt i en årrekke, hadde det ikke blitt noen bok. Listene gjorde henne nysgjerrig på hva gaver egentlig er, og begynte å lese om det.

Noe Cecilie Enger også fant ut da hun begynte å gå inn i materien, var at gavene hennes familie hadde fått og gitt var ganske tidstypiske: Det var akkurat de samme gavene som de ga hverandre i resten av landet. Hun oppdaget også en annen ting: Cecilie Enger forstod at hennes mor virkelig ville se mottakeren av gaven. Hver gave var nøye gjennomtenkt, og ingen var tilfeldig. I tillegg var 60 til 70 prosentt av gavene hjemmelaget helt fram til slutten av 60-tallet, og barna laget alltid gavene selv. Mange av gavene var også brukt, noe som faktisk ga gaven en følelse av økt verdi.

Jeg tror både de av oss som hadde lest boka, og de som ikke hadde det, følte at dette var en varm samtale. Cecilie Enger var engasjerende, og fanget publikum lett med sin rørende historie. Jeg overhørte flere uttrykke sin fornøydhet atter at intervjuet ble avsluttet.

Tusen takk til Sandnes bibliotek for et flott arrangement – håper de kommer med flere slike forfatterbesøk på kveldstid!

HER kan du lese hva Sandnes bibliotek har skrevet om arrangementet.


Cecilie Enger. Foto: Elin Bekkebråten Sjølie © 2014
Cecilie enger forteller engasjert.
Foto: Elin Bekkebråten Sjølie © 2014

Sebastian Jazdzewski og Cecilie Enger.  Foto: Elin Bekkebråten Sjølie © 2014
Sebastian Jazdzewski intervjuer Cecilie Enger.
Foto: Elin Bekkebråten Sjølie © 2014

3 kommentarer til «Cecilie Enger på Sandnes bibliotek»

  1. Så heldig du er som har fått Cecilie Enger på besøk. Her i Bergen er det heldigvis ofte forfatterbesøk, og i løpet av en uke nå har jeg møtt 4 forfattere. Sånt gir god leselyst 🙂

    1. Jeg er veldig heldig som bor i et område med mange bibliotek. På Jæren ligger de som perler på ei snor. Vi har forfatterbesøk rett som det er på biblioteket hvor jeg er biblioteksjef, men da blir det jobb. Det er noe helt annet å gå på Sandnes eller Stavanger bibliotek og kunne bare sitte lent tilbake og nyte! Dessverre er det ikke så ofte jeg har tid til det, men når jeg har det, føles det ekstra luksuriøst. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *