Julegavetips for bokelskeren: ei god bok

Hvilken bokelsker blir ikke skuffa hvis det ikke ligger minst ei bok under treet på julaften? Og i år har det kommet mange gode bøker man trygt kan gi bort i julegave.

Til fantasy-elskeren vil jeg anbefale Blodskraft av Lise Forfang Grimnes, som er ei av bøkene jeg er godt i gang med for tiden. Jeg har kommet over halvveis, og den er knallgod! Men pass på at bokelskeren har lest Kaoshjerte allerede, og hvis ikke, sleng gjerne med denne. Blodskraft er oppfølgeren, og gir nok ikke mye mening uten å ha lest bok nummer én. Målgruppa er vel i utgangspunktet ungdom, men kan helt fint leses av voksne også.

Lars er LOL av Iben Akerlie vant Arks barnebokpris i år, og det var vel fortjent! Boka er veldig godt skrevet, og handler blant annet om nettmobbing og vennskap. Den traff meg midt i hjertet da jeg leste den, selv om jeg er godt utenfor målgruppa (mellomtrinnet).

Av årets norske samtidsromaner er det i skrivende stund to bøker som har pekt seg ut for min del: Hålke av Helene Uri (se min bokomtale HER) og Og hver morgen våkner jeg av Marita Hansen (se min bokomtale HER). Det vil si, jeg har etter hvert funnet ut at sistnevnte er en dokumentar, men da jeg leste den trodde jeg at det var fiksjon. Med andre ord, det er en sann historie, men den står fint på egne bein uten at man trenger vite noe om Marita Hansen fra før. Arv og miljø av Vigdis Hjorth blir nok også å finne under mange juletrær i år, den har fått mye god omtale. Jeg har planer om å få lest den i løpet av desember.

Det finnes selvsagt mange andre gode bøker også, men det var disse av årets bøker jeg ønsket å trekke fram som julegavetips. Har du andre godbiter du vil anbefale, gjør gjerne det i kommentarene under innlegget.

Foto: Elin Bekkebråten Sjølie © 2016
Foto: Elin Bekkebråten Sjølie © 2016

Dette innlegget er ikke på noen måte sponset.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *