Barnet av Kjersti Annesdatter Skomsvold

Jeg vet ikke helt hva jeg forventet meg da jeg lånte med meg Barnet av Kjersti Annesdatter Skomsvold hjem fra biblioteket. Av ukjente grunner har jeg ikke lest noe av forfatteren tidligere, selv om jeg lenge har hatt lyst. At det ble Barnet som ble mitt første møte med forfatterens verker er egentlig ganske tilfeldig, da den ble med meg hjem fra biblioteket.

Bilde av boka Barnet. Foto: Av en annen verden © 2018
Foto: Av en annen verden © 2018

Hvis jeg skal si hva Barnet handler om i ett ord, ville jeg sagt at den handler om livet. Egentlig trodde jeg den handlet om å få barn, noe som er litt morsomt med tanke på at jeg ikke har barn selv. Jovisst handler den om å få barn, men selv om dette er ei lita bok, handler den om så mye mere! Den handler om å miste noen man er glad i, om å finne kjærligheten, og om å mestre sin egen hverdag og utfordringene livet kaster til oss.

Språklig sett er boka et lite stykke mesterverk, etter min mening. Det er tydelig nøye gjennomtenkt, og forfatteren viser at hun er god på å bruke bilder. Samtidig er den lett å lese, med god flyt gjennom hele boka.

Selv om livet som beskrives i boka er ganske langt unna hvordan mitt eget liv er, og jeg personlig ikke klarer å identifisere meg med det, så var dette ei bok jeg virkelig likte. Boka forteller en realistisk og troverdig historie, og man blir lett berørt av den. Definitivt ei bok jeg kan anbefale andre å lese!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *