Lesemål for 2021

Velkommen 2021! Nytt år, nye lesemål!

Jeg kommer ikke til å snakke om året som var i dette innlegget, men jeg tenkte jeg skulle dele mine lesemål for 2021. Som vanlig setter jeg meg mål jeg tenker er realistiske. Noen tenker kanskje «Hva er vitsen med så enkle mål?», men jeg liker å ha mål jeg faktisk klarer å nå. For min del er det å ikke nå mål utrolig demotiverende, og disse er mest for å «styre» lesingen min i en positiv retning.

2021 mål. Foto: Av en annen verden © 2020
Foto: Av en annen verden © 2020

Så, her er målene for 2021:

 • lese minst 50 bøker
 • lese minst 5 sakprosa-/fagbøker
 • lese minst 3 bøker om skriving
 • lese minst 15 ungdomsbøker
 • lese minst 5 ungdomsbøker av norske forfattere
 • lese minst 20 bøker på norsk
 • lese minst 3 diktbøker

Hvilke lesemål har du for 2021?

4 kommentarer til «Lesemål for 2021»

 1. Gode lesemål. Åpne, men også inspirerende.
  Lykke til!
  Jeg har nedskrevne målønsker for januar, men et helt år blir for heftig for meg.

  1. Jeg tenker at mål skal være overkommelige. Urealistiske mål er bare demotiverende. 😉

   Hvis måndelige mål funker fint for deg, er jo det helt supert! Selv synes jeg det blir litt for restriktivt. Romslige og årlige mål gir meg mer «rom til å vri seg på» (hvis jeg skal oversette det engelske «wriggle room» direkte til norsk), og jeg kan lese litt mer spontant og følelsesmessig. Vet ikke om det gir mening?

 2. For en som nesten ikke har hatt tid til å lese de siste årene virker målene dine ganske høye. Men jeg kjenner deg såpass at dette virker som veldig fine og fornuftige mål for deg 🙂
  Mine lesemål for året er:
  1. Lese nok til å bestå eksamen
  2. Lese masse som ikke er pensumbøker
  Blir endelig ferdig med studiene mine om en uke 😀 (gitt at jeg klarer punkt 1).

  1. Å lese 50 bøker i løpet av et år er definitivt overkommelig for min del. Resten er jo på en måte inkludert i de 50. 🙂

   Målene dine synes jeg virker bra! Blir godt å komme i havn med eksamen, tenker jeg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *