Svendsens catering av Kyrre Andreassen

Svendsens CateringKyrre Andreassen debuterte i 1997 med novellesamlingen Det er her du har venna dine, som fikk gode kritikker. Jeg har selv ikke lest denne, men i går ble jeg ferdig med boka Svendsens catering av samme forfatter.

Svendsens catering ble nominert til Ungdommens kritikerpris for bøker utgitt i 2006. Ungdommens kritikerpris er en pris for skjønnlitterær samtidslitteratur, og blir delt ut av elever i videregående opplæring.

Johannes Svendsens eneste ønsker i livet er en stabil «business» innen catering og å ha et relativt normalt familieliv. Etter at det gamle firmaet som han hadde hatt ansvar for gikk dukken etter et skandaleoppdrag, hvor alle gjestene ble matforgifta, slår idyllen sprekker. Ekteskapet skranter, og han kjemper etterhvert med å stable en ny bedrift på beina. Nei, livet smiler ikke akkurat til Johannes.

Personlig likte jeg overhodet ikke bokas hovedperson. Kort sagt fant jeg ham særdeles usympatisk. Han er blottet for empati og framstår som særdeles negativ og selvmedlidende. Til tider ble jeg nesten sliten av alle de negative tankene hans.

Til tross for dette føler jeg at det er ei god bok. Forfatteren klarer å fenge leseren , og språket er folkelig og veldig «drammensk», noe som er med på å gi den perosnlighet. Kort sagt, en leseverdig bok, både for yngre og eldre lesere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *