The Wiz Biz av Rick Cook

The Wiz BizJeg må innrømme at det er en stund siden jeg leste The Wiz Biz som er skrevet av Rick Cook, men jeg har alikevel lyst til å anbefale denne boka. Det er ikke så ofte jeg anbefaler fantasybøker, til tross for at dette er en genre jeg er veldig glad i selv.

The Wiz Biz er ikke som annen fantasy jeg har lest. Den er nok litt smånerdete, for hovedpersonen i boka, som kalles Wiz, er egentlig en programmerer som jobber for et IT-selskap i vår egen verden. Wiz får livet snudd på hodet den dagen han plutselig blir hentet inn i en helt annen verden. Den nye verdenen er det man kan kalle en standard fantasy-verden, med drager og magi, men hvor vår moderne teknologi ikke eksisterer. Wiz har det ikke så lett med å tilpasse seg denne, og ingen kan forklare ham hvorfor han har blitt hentet over, da trollmannen som utførte ritualet nå er død.

Etter hvert oppdager Wiz at magi kan brukes på en måte som er litt lik programmering, og siden dette, som mange andre fantasy-fortellinger, handler om kampen mellom det gode og det onde, får det store konsekvenser for både Wiz’ nye liv og verdenen han nå lever i. «The Dark League» har lenge sittet med mye makt, men nå får de plutselig en ny og ukjent «trollmann» å kjempe mot.

Boka er veldig humoristisk skrevet, og jeg tror at spesielt smånerdete fantasyelskere som meg selv vil ha stor glede av å lese den.

2 kommentarer til «The Wiz Biz av Rick Cook»

  1. Det høres ut som en bok midt i blinken for min 13-åring. Mon tro om jeg får overtalt ham til å prøve å lese på engelsk snart.

  2. Den burde jo Øystein lese! Han er jo programmerer, og elsker alt som handler om magi 🙂

    *anbefaling bragt videre*

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *