Det var en gang et hus…

J R R Tolkien De fleste forbinder nok J. R. R. Tolkien (1892 – 1973), forfatteren av blant annet Hobbiten og Ringenes herre, med Oxford, men i 1968 flyttet han sammen med sin kone Edith til Lakeside Road i Bournemouth.

I novemer 2006 ble huset de bodde i solgt av vedkommende som i sin tid kjøpte huset av Tolkien, og nå skal huset rives. Firmaet Cranbrook Homes (Southern) Ltd har planer om å bygge to boliger der Tolkiens hjem en gang var, forteller Dorset Echo.

Kommentarene til artikkelen i Dorset Echo er entydige: De synes ikke dette er OK. De kaller Cranbrook Homes både historieløse og griske, og jeg innrømmer at jeg forstår poenget og reaksjonen deres. På en annen side tror jeg ikke Bournmouth er byen folk først og fremst reiser til for å se Tolkiens hjem. Jeg tror heller de besøker Oxford. Det gjorde jeg…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *