Traktorer i Ukraina og giftesyke gamle menn.

A Short History of Tractors in UkrainianSå var jeg endelig i full gang med å lese skjønnlitteratur igjen. Og jeg nyter det til fulle! I går leste jeg ut A Short History of Tractors in Ukrainian av Marina Lewycka, som strengt tatt ikke er en historiebok om traktorer i Ukraina.

Dette er den fornøyelige historien om en familie som havnet i England etter andre verdenskrig. Far i huset bestemmer seg etter sin kones død for å gifte seg på nytt, med den mer enn 40 år yngre Valentina fra Ukraina, og med dette er det duket for konflikter.

«Så, hvorfor den underlige tittelen?» lurer du kanskje på. Jo, far i huset er ikke bare giftesyk, men han er dessuten ingeniør, og bestemmer seg for å skrive en bok, om nettopp traktorer i Ukraina. Gjennom hele boka leser han høyt fra sitt kommende verk. Aldri tidligere har jeg kunnet så mye om dette temaet som nå. (Men jeg tviler på at jeg vil huske stort om noen dager…)

Dette er en humoristisk og fornøyelig bok om en lettere skrullete familie, og er absolutt leseverdig.

2 kommentarer til «Traktorer i Ukraina og giftesyke gamle menn.»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *