Circus av Ruben Eliassen.

Mare - CircusCircus er første av tre bøker i fantasyserien Mare skrevet av Ruben Eliassen, mest kjent for Phenomena-bøkene. I denne boka møter vi Mare for første gang, i det han blir funnet flytende i ei elv av den skjeggete damen Esmeralda. Men hvem er Mare? Han husker ikke noe om hvem han er eller hvorfor han har havnet i elva. Han har tatovert en tåre på kinnet, men den kan han heller ikke huske hvordan han har fått. Egentlig husker han ikke sitt eget navn heller, det er derfor de kaller ham Mare.

Esmeralda tar med Mare til Circus Carvaggio, hvor artistene ikke er som artister på andre sirkus. Her finner vi ekte vampyrer, en engel og andre underlige og uvanlige skapninger. På sirkuset tar Esmeralda vare på Mare, og de får et godt og nært forhold. Sirkusdirektør, Carvaggio, derimot er ikke så glad for å ha fått Mare som en del av truppen, og aller helst vil han levere Mare på første og beste barnehjem.

Boka har illustrasjoner ev Olve Askim, og disse er rett og slett en fryd for øyet! De er utrolig fine, og passer veldig godt til både historien og atmosfæren i boka. Her kan dere se et eksempel på en av tegningene tidlig i boka:

Circus: illustrasjon

Circus er ei spennende bok, og jeg tror at mange unge kommer til å like den, spesielt de som allerede har sansen for det som er litt uvanlig og spesielt. Den kan også leses av voksne, den har litterære referanser jeg tror mange av de aller yngste leserne kanskje ikke vil plukke opp. Selv gleder jeg meg allerede til bok nummer to, som så vidt jeg har skjønt kommer allerede senere i år.

7 kommentarer til «Circus av Ruben Eliassen.»

  1. Å, så spennande! Denne må eg kjøpe inn til biblioteket mitt. Garantert mange interesserte lånarar hjå meg til ein ny serie av Ruben Eliassen!

  2. Jeg kommer også til å kjøpe den inn til biblioteket mitt, når jeg bare er tilbake på jobb igjen… (Neste uke blir min 7. sykemeldingsuke etter ulykka. Jeg er lei). Lånte denne fra Deichman. 🙂

  3. Den boka er en dritt bok hvis du spørr meg da..Den ser kansje gøy ut men den er det ikke! Jeg har lest den på skolen og jeg liker jo ikke å lese men det er mange bøker jeg har lest som eier den..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *