Physik av Angie Sage.

PhysikFor litt siden leste jeg ut tredje bok i serien om Septimus Heap. På norsk har boka fått navnet Alkymi, men jeg leser serien på engelsk.

Serien handler om Septimus Heap, en sjuende sønn av en sjuende sønn, som innehar mektige magiske evner. Physik starter med at Silas Heap, Septimus’ far, bryter forseglingen av et glemt rom, og på den måten slipper fri ånden til den tidligere dronningen Etheldredda, som har vært fanget i sitt portrett inne i dette rommet. Da Etheldredda levde var hun ei ond dronning, og hun har ikke blitt snillere etter sin død!

Allerede før Etheldredda dør har hun en plan om å skaffe seg evig liv for å kunne regjere som dronning til evig tid, og denne planen har hun ikke gitt opp. For å få sin slu plan satt ut i live, trenger hun å få Jenna (den levende prinsessen) fjernet fra makten, Septimus’ forsvinning og hjelp fra sin 500 år gamle sønn Marcellus Pye. Det er med andre ord duket for ei bok stappfull av spennende handling!

Septimus Heap-serien er gode fantasybøker for ungdom. Her har vi både magi og drager. Selv har jeg nok lagt litt ekstra elsk på Septimus’ drage Spit Fyre. Spit Fyre er en matglad drage, som nok ikke helt fungerer uten å ha fått frokost, i likhet med meg selv.

Nå gleder jeg meg til å lese fjerde bok i serien, selv om det nok ikke blir med det aller første, da jeg har en rekke andre bøker jeg skulle ha lest først. Det er dog alltid fint å ha noe å glede seg til, ikke sant?

5 kommentarer til «Physik av Angie Sage.»

  1. Et meningsløst stykke informasjon: Etheldreda er navnet på den viktigste helgenen man dyrket i området rundt Ely i nord-England i angelsaksisk tid og i middelalderen. Hun var født kongsdatter, ble gift med en mann som senere ble konge av Northumbria, og bygget etter hvert det første klosteret i Ely, hvor hun ble abbedisse. Hun ble kanonisert ca 20 år etter at hun døde og var en enormt populær helgen gjennom hele den katolske tiden. Hun levde på, hm, 600-tallet om jeg ikke tar feil.

    Dette har jo ingenting med saken å gjøre egentlig, men det er vel litt interessant. Skal tro om forfatteren har tatt navnet fra St Etheldreda? 🙂

  2. Aina: Definitivt!
    Eli: Der kan du se! 😉
    Barb.: Den er! Men man bør selvsagt lese de to første bøkene først… De er litt som Harry Potter, men alikevel ikke.

    Leisha: Lurer på om jeg faktisk har hørt om henne…? (Kanskje ikke rart med tanke på alt jeg har lest om Storbritannia, synd jeg ikke husker en tredjedel en gang.) Og at forfatteren har latt seg inspirere er vel ikke usansynlig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *