Skattekiste.

Jeg blir glad langt inn i hjerterota av debattinnlegget i Aftenposten skrevet av Joron Pihl, professor, og Ingebjørg Tonne, førsteamanuensis, fra avdeling for lærerutdanning og internasjonale studier ved Høgskolen i Oslo. De mener nemlig at biblioteket er ei skattekiste for skole og utdanning!

«Bibliotek er en ressurs og samarbeidspartner for skolen. Dette krever en kraftig opprustning og utbygging av folkebibliotek og skolebibliotek.

(…)

Men i Norge er det ikke engang krav om at hver skole skal ha et skolebibliotek. En undersøkelse av skolebiblioteker i 2007 viste at gjennomsnittlig bemanning på skolebibliotekene i Norge var 5,4 timer pr. uke. Dette er en skandale! Hver skole bør ha et godt skolebibliotek som fungerer som et læringssenter for elever og lærere. Da må skolebiblioteket være bemannet hele skoletiden – gjerne lenger – med bibliotekar eller lærer med skolebibliotekutdanning. Et godt skolebibliotek er en døråpner til folkebiblioteket. Folkebiblioteket er en uvurderlig samarbeidspartner for skolebiblioteket.»

Jeg blir glad, ikke fordi det står så dårlig til med skolebibliotekene mange steder i landet, men at det er lærerne som nå tar til orde! Kjempeflott!

3 kommentarer til «Skattekiste.»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *