Vampyrer vs zombier?

vampyr«Zombiene kommer» skriver Dagbladet.no, «Alle vampyrer kan gå og legge seg.» I følge artikkelen kan vi nå mer eller mindre glemme vampyrene som har vært så i vinden i det siste, for heretter er det zombienes tur! Blant annet har Seth Grahame-Smith kommet med boka Pride and Prejudice and Zombies, som visstnok skal være en «zombiefisering» av vår kjære Pride and Prejudice av Jane Austen, og The Zombie Survival Guide: Complete Protection From the Living Dead av Max Brooks kommer som roman til høsten. Blant annet. Kort sagt: zombier er inn, vampyrer er ut.

Så er det de av oss, da, som har vært fascinert av vampyrer i årevis, lenge før det ble «trendy». Noen av oss leste Bram Stokers Dracula og Anne Rices bøker om Lestat & co. lenge før det i fjor plutselig ble på mote å sluke bøker med vampyrer. Skulle vi plutselig bytte ut vampyrbøkene med zombiebøker? Det er i hvert fall helt uaktuelt for undertegnede. Jeg har et heller anstrengt forhold til disse «levende døde», og vil nok alltid foretrekke blodsugende vesner med den mystiske tiltrekningskraften.

Vampyrer? Ja takk!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *