Anne Holt skriver om hatkriminalitet.

I følge Dagbladet.no skriver Anne Holt nå ei ny krimbok hvor hun tar for seg hatkriminalitet. Hun skal være inspirert av Fritt ord-prisen, som nylig ble utdelt til Nina Karin Simonsen, samt en artikkel på Dagbladet.no i 2007.

Artikkelen fortalte om Satender (26) fra Fiji, som ble drept mens han var på ferie i USA. Han ble slått ned av en gruppe russisktalende ungdommer, som gikk til angrep på ham fordi de oppfattet ham som homofil. Hendelsen har blitt satt i sammenheng med en voksende hatbevegelse i Sacramento-området i USA, som har sitt utspring i flere kristenfundamentalistiske russiske menigheter.

(…)

Bokas tema er kriminalitet begrunnet i hat mot minoritetsgrupper. Handlingen finner sted i Norge ved årsskiftet 2008 og 2009.

– I Norge finnes det mye av det man kan kalle lovlig hat og forakt, men heldigvis lite av den klart definerbare hatkriminaliteten. Men den finnes, sier forfatteren.

Hun har blant annet benyttet seg av en rapport fra politidirektoratet om temaet, som kom i januar i år. Men hun har også fått mye inspirasjon i løpet av de siste ukene.

– De siste tre ukers offentlige debatt har gitt meg enorm inspirasjon i innspurten, skriver hun i e-posten, men henvisning til homofili-debatten i forbindelse med tildelingen av Fritt Ord-prisen til Nina Karin Monsen.

Jeg må innrømme at eg aldri har lest noe Anne Holt har skrevet, men denne boka kunne jeg faktisk tenke meg å lese. Det er et aktuelt tema, som det er viktig at det settes lys på.

Boka forventes utgitt i september 2009.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *