The Host av Stephenie Meyer.

The Host skrevet av Stephenie Meyer har virkelig vært en fornøyelse å lese! Og for de av dere som måtte lure: Nei, denne boka hadde ingenting med Twilight-sagaen å gjøre, selv om det er samme forfatter.


Jorda har blitt overtatt av en utenomjodisk rase som kalles «souls». Disse er små, forsvarsløse vesen i sin egen skikkelse, men når de får en «host», eller en «vert», er de svært intelligente vesner. Det er med list de begynner å ta over jorda, og det varer ikke lenge før de har kontroll over menneskerasen, som på det tidspunkt hvor vi kommer inn i handlingen er nærmest utdødd.

Wandrer er det man kaller en «soul». Hun har fått sitt navn fra å ha levd på en rekke forskjellige planeter, noe som er uvanlig for «souls». Hun er uvanlig og rastløs for sin rase, og det er ikke tilfeldig at det er hun som får en vert som tidligere har vært en av de få menneskene som har motstått «the souls», en av motstandsbevegelsen. Wandrers vert heter Melanie, og til tross for at Wandrer nå har overtatt hennes kropp nekter hun å gi slipp. Dermed er det duket for en noe uvalig konflikt: Konflikten mellom Melanie og Wandrer. Det er Wandrer som har kontroll over kroppen, noe Melanie er svært misfornøyd med. Wandrer forsøker også å finne ut så mye som mulig av Melanies tanker og minner, selv om Melanie stritter imot – hun forsøker å beskytte sin bror og den mannen hun elsker.

Menneket er helt ulikt noen annen vert Wandrer har hatt. Hun er overveldet av de sterke følelsene menneskene har. Aldri før har hun vært borti noe liknende.

The Host er ei spennende bok, og for å være ærlig likte jeg faktisk denne enda bedre enn Twilight-sagaen. Denne boka er mindre preget av tenåringsdrama, og er nok antakelig ment for et mer voksent publikum, selv om den helt fint kan leses av unge voksne/ungdom.

Boka kommer ut på norsk til høsten, og har da fått navnet Verten. I følge Haugenbok forventes den i salg 5. august i år.

5 kommentarer til «The Host av Stephenie Meyer.»

  1. Åh, så artig å finne noen andre som har lest denne! 🙂 Jeg leste den på ferie i fjor og synes den var utrolig fin, spennende og slutten er bare nydelig. Mulig jeg må ta den frem igjen!
    Og takk for kommentar i bloggen min, så oppdaget jeg din også!

  2. Jeg leste for en god stund siden, og syns den var veldig god. Beviser at Mayer kan mer en bare uppnåelig vampyrkjærlighet 😉

  3. Jeg har The Host på min ønskeliste, men må kutte litt ned på uleste bøker her hjemme før jeg skaffer meg enda en bok. The Host har gått/går som en farsott over det engelskspråklige bokbloggmiljøet og jeg har lagt merke til at mange som er enig i det du skriver om at denne boken er bedre enn Twilight-sagaen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *