Anne B. Ragdes nye bok, Nattønsket, slaktes.

Anne B. Ragdes nye bok, Nattønsket, slaktes av anmelderne:

Dagbladet.no sier:

«Nattønsket» er temperaturløs og ufølsom.

(…)

Med tanke på bokas voldsomme tempo og all sengeakrobatikken, er boka forunderlig temperaturløs og helt ufølsom. Som om den er fabrikkprodusert.

(…)

Selv har Ragde uttalt at hun bare trengte en halv dag på å flikke på boka. Hun kunne med fordel spandert litt mer. Setninger som «Utføre jobben sin til fingerspissene utmerket» eller «Etter hvert løftet hun også bena etter» er ikke smålig flisespikkeri. De er tilfeldig valgt i ei bok preget av slurv og hastverk.

Det er nesten litt skandaløst at Oktober ikke har spandert en språklig kokvask på boka.

Dagsavisen.no skriver:

Anne B. Ragde er en uhyre bevisst og dyktig forfatter, men denne gangen skriver hun seg på en måte ut i et uføre.

(…)

Det ville ha vært vakkert, hvis det ikke hadde vært så øredøvende banalt.

Boka skal i følge VG-nett allerede være solgt til tre land. Jeg tror uansett ikke jeg kommer til å lese den. Da jeg leste de to første bøkene i Neshovd-triologien syntes jeg bøkene var underholdende, men Ligge i grønne enger var rett og slett noe som så ut til å være hastverkarbeid. Generelt har jeg vel egentlig mistet litt respekten for Ragde.

Som jeg bruker si: Livet er for kort for dårlige bøker.

3 kommentarer til «Anne B. Ragdes nye bok, Nattønsket, slaktes.»

  1. Høres ut som en fornuftig konklusjon, egentlig. Jeg har ikke lest mye av damen, bare en bok eller to. Det var ikke noe for meg, så jeg har styrt unna etterpå. Det er nok av andre bøker som venter på å bli lest. 🙂

  2. Å gud bedre..jeg slukte både berlinerpopler, eremittkrepser og grønne enger . Syntes den siste også er flott! Men føler at det mangler en bok til slik at historien går videre og vi får noen batraktninger til. jeg er ikke ferdig med denne familien enda og mener hun har mye soff igjen i disse nydelige personene. Teppe i tusen farger er bare inderlig, gråtkvalt, nydelig, ful og sterk.MÅ bare lese mer av henne, og skal løpe ned å låne arsenikktårnet etter dette fargeteppet 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *