Mormor i speilet av Endre Enghaug (forfatter) og Flu Hartberg (illustratør).

Jeg kom over Mormor i speilet av Endre Enghaug og Flu Hartberg da jeg skulle katalogisere en bunke bøker som hadde kommet med Kulturfond. Forsida viste en mormor i et speil som turnet i lyskrona, og mad dét var interessen min fanget.

Det er lørdag kveld, og Pelles foreldre skal på kino. Mormor skal sitte barnevakt, og hun er en gammel dame med rullator. Mens mormor gjør de vanlige tingene, leker Pelle med mormor. Pelle har livlig fantasi og i speilene ser han mormor gjøre de mest fantastiske og tullete ting!

Mormor i speilet er ei morsom billedbok, og Flu Hartbergs illustrasjoner er fine. Jeg liker streken hans, og det er mange finurlige tegninger i boka. Jeg syntes den var ei artig bok om forholdet mellom barn og besteforeldre.

Foto: Elin Bekkebråten Sjølie

2 kommentarer til «Mormor i speilet av Endre Enghaug (forfatter) og Flu Hartberg (illustratør).»

  1. Denne hadde en virklig morsom og bærende ide gjennom hele boka. Her er det jo historien i bildene som er artig å oppdage for barna!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *