Kulturrådets ærespris 2010 til Tor Åge Bringsværd.

For noen er dette kanskje gammelt nytt, men i år gikk Kulturrådets ærespris til vår kjære Tor Åge Bringsværd. Pressemeldingen, som gikk ut 28. september, forteller at æresprisen på 500 000 kroner gikk til Bringsværd med følgende grunnlag:

Æresprisvinneren er en av Norges mest produktive forfattere og dramatikere, og har med sitt lekne og fantasifulle uttrykk gledet, berørt og engasjert både voksne og barn gjennom flere tiår.

(…)

Norsk kulturråd trekker særlig frem Bringsværds innsats for barnebøker og barnekultur, som har vært av meget stor betydning. Fra nyskapende billedbøker med tegneserieelementer, som bøkene om sjøormen Ruffen, til det 13 binds store verket Vår gamle gudelære med illustrasjoner av våre fremste billedkunstnere, der det norrøne mytestoffet formidles til nye generasjoner. For ikke å glemme de populære billedbøkene for de minste om bestevennene Karsten og Petra.

Bringsværds ærespris er velfortjent, han har et utrolig vidt spekter innen sitt forfatterskap, og er en av mine favoritter innen norsk litteratur. Jeg bringer en varm applaus til denne bemerkelsesverdige forfatteren!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *