Elin tester lesebrett: Samsung Galaxy Tab

I noen dager for litt siden fikk jeg låne en Samsung Galaxy Tab, og det er denne som regnes for å være den sterkeste konkurrenten til Apples iPad. Igjen vil jeg presisere at det er dens funksjon som lesebrett jeg har testet denne. Jeg er klar over at den er noe mer, et multimediabrett, men dette er ikke noe jeg kommer til å legge vekt på her, da det ikke er relevant for min test.

Galaxy Tab som lesebrett.

I likhet med iPad, er ikke denne ideell hvis det er et lesebrett du ønsker deg. Den er grei å bla i, men med sin svarte bakgrunn og hvite tekst syntes jeg kanskje den var litt mer anstrengende å lese på enn de andre jeg har testet. Å finne tilbake til det stedet i boka du var i boka er også lett, da dette er noe den gjør automatisk for deg.

Som de andre lesebrettene, hadde også denne en søkefunksjon med ordbok. Dette ordboksøket var helt greit, og fungerte bra. Noe jeg ikke syntes var så bra, var at man ikke kan lage notater i teksten. Personlig har jeg sjeldent behov for dette, men siden dette er en fubksjon mange setter pris på, synes jeg det var et stort minus med Galaxy Pad. Man kan dog søke i både tekst, og når man er på bokhylla kan man søke blant titler, noe som helt klart er en fordel.

Samsung Galaxy Tab. Foto: Elin Bekkebråten Sjølie

En annen ting jeg ikke like med Galaxy Tab var skjermen: Man er avhengig av skjermens egne lys, men dette lyset hadde innimellom plutselig en tendens til å justerere seg, noe jeg fant svært ubehagelig for øynene. I tillegg hadde skjermen et gjenskinn, som heller ikke var behagelig.

Samsung Galaxy Tab. Foto: Elin Bekkebråten Sjølie

Galaxy Tab som multimediabrett.

Generelt sett syntes jeg kanskje Galaxy Tab var litt treig, men ikke plagsomt, slik som Cybook Opus. Formatet likte jeg definitivt bedre enn iPad, da den er betraktelig mindre og lettere. Den er med andre ord lettere å håndtere, selv om jeg merket at jeg etter en tids bruk følte det litt anstrengende.

Galaxy Tab er egentlig en telefon, men litt i største laget for denne bruk, synes jeg. Den er langt større enn andre smarttelefoner, og gir deg litt følelsen av de enorme mobiltelefonene man hadde før i tiden.

Å laste ned e-bøker og andre filer er enkelt, både når man er direkte på nett og via egen PC. Det er også lett å finne tilbake til filene, da man har et mappesystem, i motsetning til iPad, hvor det er nærmest umulig å finne tilbake til nedlastede filer, da man ikke selv kan lage mapper.

Jeg svaner også et tastatur. Selv etter en del bruk, blant annet en hel dags twitring, følte jeg det å ikke ha et skikkelig tastatur hemmende. Da er det bedre med en liten min-PC til Internett-bruk.

Samsung Galaxy Tab er definitivt ikke noe jeg personlig ville kjøpt meg, og jeg synes definitivt ikke den egner seg godt som lesebrett. Jeg holder med andre ord fortsatt en knapp på Kindle 3 blant de jeg har testet så langt.

8 kommentarer til «Elin tester lesebrett: Samsung Galaxy Tab»

  1. Usikker på hvilken applikasjon du testet? Er mange forskjellige å velge i til Androidplattformen, selv bruker jeg Kindle sin app, den synes jeg fungerer rimelig bra. Men som du skriver er ikke Taben først og fremst et lesebrett. Jeg er nok mer begeistret for den enn du var, men ser også at den har sine svakheter. Kommer nok en anmeldelse på bloggen etterhvert, bare jeg får tid og overskudd.

  2. Bare pussig at de velger hvit tekst på svart bakgrunn. Det er jo ikke akkurat noen statshemmelighet at det er slitsomt å lese over litt tid…
    Fikk veldig lyst på Kindle nå altså! Veldig!

  3. Skal si meg enig i at den er litt treg til tider. Auto-justering av skjerm lys kan lett skrus av på samme sted som man skrur av og på Bluetooth og wifi.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *