Har du hørt om Gillian Clarke?

Jeg må innrømme, halvveis flau, at jeg ikke kan huske å ha hørt om den britiske poeten Gillian Clarke. Ikke før jeg leste på hjemmesidene til The Independent at hun hadde fått Dronningens gullmedalje for poesi.

Jeg kunne lese at denne poeten var født i Cardiff i Wales, hvor jeg tross alt har bodd en periode, og nysgjerrigheten min var pirret. Jeg måtte rett og slett lese noe av denne dikteren! På Clarkes egne hjemmesider kan man finne noen av hennes dikt. Diktene var flotte, men det var ikke så mange, så nå har jeg bestilt Collected poems fra 1997, slik at jeg kan låne den på biblioteket.

Prowl the house sniffing out gas leaks,
a cloth festering somewhere,
spilt milk, cat–piss, drains.

Such talent needs exercise.
Putting the cat out, inhale her musk
as she pours herself into the night

Fra diktet «Breathing», skrevet av Gillian Clarke.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *