Smakebit på en søndag.

Det regner ute. Jeg er småforkjølet, og siden jeg la meg tidlig i går, så våknet jeg tidlig i dag. Morgenen har blitt brukt til å lese, samt å slumre under dyna mens jeg har hørt på NRK Alltid Klassisk. Som vanlig leser jeg flere bøker i slengen, og i dag tenkte jeg å gi en smakebit fra de tre «hovedbøkene» jeg leser. Idéen om smakebiten på en søndag er Ladybug sin, og man finner den på bloggen hennes.

Royce paused a moment, staring off into the distance, his face reflective. A cold wind whispered through the trees. His great sable cloak stirred behind like something half-alive.

Avsnittet er fra A Game of Thrones skrevet av George R. R. Martin, s. 6.

Mrs. John Dashwood did not at all approve of what her husband intended to do for his sisters. To take three thousand pounds from the fortune of their dear little boy would be impoverishing him to the most dreadful degree.

Avsnittet er fra Sense and Sensibility skrevet av Jane Austen, e-bok fra The Gutenberg Project, lokasjon 5.

Ganske visst, forholdet mellem dem har alltid fra begynnelsen av været mig en gåte, like fra det tidspunkt da jeg lærte dem å kjenne. I disse siste dager har jeg dog merket hos henne en avgjort motbydelighet og forakt overfor ham, og han næsten likefrem uhøflig mot henne.

Avsnittet er fra Spilleren skrevet av Fjodor M. Dostovjevski, s. 82.

Sense and Sensibility har jeg selvsagt lest tidligere, men jeg elsker jo hennes bøker, og storkoser meg med å lese den igjen. A Game of Thrones har jeg nylig startet på, så jeg har ikke så mange formeninger ennå. Jeg har kommet et godt stykke i Spilleren, men føler ikke at jeg har helt taket på den. Den er så langt rett og slett kjedelig, og jeg håper at det snart kommer en vri eller et vendepunkt som skal gjøre den bedre. Boka er heldigvis ikke så lang.

Oppfordrer dere til å ta en kikk i Ladybugs blogg, og deretter komme med deres egne smakebiter!

Foto: Elin Bekkebråten Sjølie

9 kommentarer til «Smakebit på en søndag.»

 1. Denne smakebiten var jo som et kinderegg 😀 Jeg har bare lest Sense and Sensibility, men er nysgjerrig på Game of Thrones – serien. Jeg har en mistanke om at Spilleren ikke er noe for meg 😉

  Takk for smakebitene, Elin!

  1. Spilleren blir jeg ikke helt klok på. Får se hvordan det utvikler seg, regner med å skrive en bokomtale når jeg er ferdig med boka.

   A Game of Thrones er første boka i serien A Song of Ice and Fire – bare tittelen på serien gir meg ilinger av velbehag langsetter ryggraden. Forste bok har faktisk kommet ut på norsk nå, og heter I vargens tid hvis jeg ikke husker feil.

  1. Jeg har hatt lyst til å lese boka i en årrekke nå, venner av meg har lest boka for lengst. TV-serien har jeg ikke noen formening om, den har jeg ikke sett. Kanskje jeg ser den siden, etter å ha lest bøkene, og de kommer på DVD.

 2. Jeg snuser også på Game og Thrones for tiden, men jeg kommer ikke i gang 🙂 Sense and Sensibillity er en av mine favorittbøker så den kan jeg lese mange ganger. Den siste boken har jeg ikke engang hørt om, litt flaut med en såpass kjent forfatter! 🙂

  God bedring!

 3. Herlige smakebiter! Jeg har lest Sense and Sensibility av Jane Austen, jeg skal innrømme at jeg var ordentlig stolt av meg selv da jeg lukket boken for språket var noe tungt. Når det er sagt så har jeg flere av Austens romaner her som jeg har tenkt til å få lest, med litt øvelse går det nok noe lettere.

  Jeg holder på med A Game of Thrones på iPoden min for tiden, så langt liker jeg den godt(selv om det er enkelte scener jeg syntes er litt ubehagelig, men kan det jo ofte være). Tv-serien har jeg ikke sett på enda.

  1. Hvorvidt Jane Austens språk er tungt eller ikke, tror jeg er avhengig av hvorvidt du er vant til det eller ikke. Selv leste jeg Shakespeare på engelsk (helt frivillig) før jeg begynte med Austen, og språket der er langt tyngre. Men det også blir en vanesak. Jo mer du leser det, jo bedre kommer du inn i det. 🙂

   Jeg har heller ikke sett tv-serien, får se om jeg gjør det. Er så dårlig på sånne tv-greier. 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *