Jane Eyre på kino.

Etter en slitsom helg med mye dans, har to venninner og jeg vært på kino og sett den nye BBC-filmatiseringen av Jane Eyre. Jeg leste boka, som ble skrevet av Charlotte Brontë, da jeg studerte grunnfag i engelsk på univeristetet, og elsket boka den gang.

Jane Eyre handler om foreldreløse Jane, som vokser opp hos sin kjærlighetsløse tante. Hun blir deretter sendt vekk til en streng, religiøs pikeskole. Hun vokser så opp, og blir sendt til Thornfield Hall for å jobbe som guvernante. Under sitt opphold utvikler hun et nær forhold til husets herre, Edward Rochester, som hun også forelsker seg i. Det skal snart vise seg at det skjer mystiske ting på Thornfield Hall, og at Edward Rochester bærer på mørke hemmeligheter.

Jeg innrømmer det glatt: Dette er helt klart den beste filmatiseringen av Jane Eyre jeg har sett. Alt var riktig. Fotografisk vakkert, den var i stor grad tro mot boka, skuespillerene passet godt, og gjorde en god jobb i tillegg. Hver minutt var en fryd, og de drøye to timene fløy unna så det hjomet. Har jeg lyst til å se den igjen? Absolutt! Definitivt en av de beste filmene jeg har sett i år.

3 kommentarer til «Jane Eyre på kino.»

  1. Så enig, så enig! Men det vet du jo… 😉
    Ikke ofte jeg ser filmer om igjen, men denne har jeg altså sett to ganger – på kino. Tror det er første gangen det har skjedd. Ekstra stas å se den sammen med venninner som også vet å sette pris på akkurat denne filmatiseringen av boka. Det gjorde det hele ekstra hyggelig! Nøt hvert minutt av filmen; den er rett og slett vakker!

  2. Definitivt en film jeg vil se igjen. Jeg fatter ikke at ikke den går bra, men som han sa, han som jobber på kinoen, antakelig manglende markedsføring. Hadde jeg ikke skullet se dans på torsdag, så hadde jeg nok gått og sett den igjen.

    Denne filmen skal definitivt inn i filmsamlingen min!

  3. Åååååh, jeg visste ikke engang at de hadde laget en ny filmatisering, og ihvertfall ikke at den var noe god! Denne traileren lover virkelig godt, ser jeg. Endelig noen som likner den visjonen jeg hadde av karakterene, og med en handling som ser ut til å være svært nær boken! 😀 Oh, happy day~
    *løper avgårde for å finne denne filmen*

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *