Smakebit på en søndag.

Selv om det ikke er tid til mye lesing denne travle helgen (jeg underviser i magedans for nybegynnere), så vil jeg allikevel gi en liten smakebit fra ei av bøkene jeg leser nå. Jeg har omsider somlet meg til å plukke opp Wuthering Heights, som har stått alt for lenge i bokhylla:
Wuthering Heights

«The snow began to drive thickly. I seized the handle to essay another trial; when a young man without coat, and shouldering a pitchfork, appeared in the yard behind. He hailed me to follow him, and, after marching through a wash-house, and a paved area containing a coal-shed, pump, and pigeon-cot, we at length arrived in the huge, warm, cheerful apartment where I was formerly received. It glowed delightfully in the radiance of an immense fire, compounded of coal, peat, and wood; and near the table, laid for a plentiful evening meal, I was pleased to observe the ‘missis,’ an individual whose existence I had never previously suspected. I bowed and waited, thinking she would bid me take a seat. She looked at me, leaning back in her chair, and remained motionless and mute.»
– s. 6

Oversikt over flere smakebiter finner dere hos Ladybug.

12 kommentarer til «Smakebit på en søndag.»

  1. Jag såg en filmatisering av den här igår. 🙂 Upptäckte att jag inte kom ihåg vad som hände i boken särskilt väl. Jag kanske borde läsa om … Blir spännande att se vad du tycker om den. Jag och en av kompisarna som jag såg filmen med kom fram till att Emily måste ha varit den mest morbida av systrarna Brontë.

      1. Fast det går ju ändå lite bra ibland i Jane Eyre. 🙂

        Jag har inte läst något av Anne B. så jag kan inte uttala mig om hennes böcker förstås.

  2. Dette er en av de bøkene jeg har begynt på men ikke fullført. Til mitt forsvar var den en ganske gammel bok jeg prøvde meg på. Jeg har tenkt å prøve en gang til, etterhvert 🙂

  3. Har ikke lest boka, men har sett to forskjellige film versjoner av historien. Synes selve historien er fin så har veldig lyst til å lese boka etter hvert:) Fin smakebit:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *