Nødinngang av Charlotte Glaser Munch

Jeg har fått Nødinngang skrevet av Charlotte Glaser Munch fra Cappelen Damm i forbindelse med bokbloggturnéen. I går kunne du lese om boka i bloggen Secret Pages, og i morgen er det Silje som skal i vinden.

Nødinngang handler om Julie, som akkurat har blitt ferdig på videregående. Planen er å flytte sammen med kjæresten Martin og studere jus etter sommerferien. Men før det skal hun tilbringe fem uker med venninnen Ida i London og jobbe på restaurant, som en test for å bevise at planene med Martin er den rette.

Når Julie kommer til London viser det seg at Ida ikke har fikset jobb på en restaurant, men på en geishaklubb. Julie blir Julia, og sommeren blir på ingen måte slik Julie hadde tenkt seg.

Da jeg startet å lese boka var jeg veldig usikker på hva jeg egentlig syntes om den. Språket var kort og nakent. Etter hvert vokste dette på meg, og det tok ikke så lang tid før dette var en av de tingene jeg virkelig likte med boka.

En annen ting jeg likte godt var persongalleriet. Julie står fram som troverdig, hun sliter med egne følelser og gjør innimellom ting hun angrer. Som i virkeligheten er ikke ting svart/hvitt, og hun er verken spesielt god eller ond. Det samme gjelder Martin. Han kan til tider virke noe usympatisk, men man skjønner etter hvert at det han sier og gjør er på grunn av egen usikkerhet.

Dette er på mange måter ei typisk «finne seg sjøl»-historie, men den er godt fortalt. Jeg tror denne kan treffe målgruppa (litt eldre ungdom) godt, men tror også mange voksne kan få noe ut av å lese den.

Foto: Elin Bekkebråten Sjølie

4 kommentarer til «Nødinngang av Charlotte Glaser Munch»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *