Smakebit på en søndag

I går kom jeg hjem etter å ha vært på møter i Kirkenes, for å avslutte et verv, torsdag og fredag. Jeg skulle ha vært hjemme fredag ettermiddag, men ble kraftig forsinket. Generelt lite søvn de siste dagene har understreket at jeg ikke lenger er i tjueårene, og jeg har følt meg slapp hele resten av helgen. Overskudd til å lese skjønnlitteratur har jeg ikke hatt, men jeg har kost meg med aviser og Kaffe med Tim Wendelboe.

KaffeDa jeg bodde i Oslo brukte jeg å svinge innom kaffebaren hans etter jobb og få min kaffe-fix, og jeg føler meg alltid velkommen når jeg er der. De har riktignok ikke mat, te eller annet krims, men serverer nydelig kaffe på høyt nivå. Kaffeboka er et flott verk, og i år er den sågar å finne på Mammut-salget. Smakebiten er hentet fra side 56, og er tatt fra kapittelet som handler om brenning av kaffe.

Det finnes ikke en optimal oppskrift eller metode for å brenne kaffe på, rett og slett fordi det er smaken som teller. Og det finnes like mange preferanser knyttet til smak som det finnes brennemestere og kaffenytere. Ulike kaffetyper må også ha ulike brenneprofiler fordi bønnene har ulik størrelse, tetthet og fuktighetsnivå. Andre variabler som gjør kaffebrenning til en komplisert prosess, er at både råvaren og omgivelsene som kaffen brennes i, endrer seg kontinuerlig.

Flere smakebiter finner du som vanlig på Maris blogg Flukten fra virkeligheten.

18 kommentarer til «Smakebit på en søndag»

  1. Flott og annerledes smakebit. Jeg har nettopp fått smaken på kaffe – på tide i en alder av snart 40, grøss og gru – så denne boken burde jeg nok lest. Klem fra Anette 🙂

  2. Takk for en fin smakebit. Boken ville jo hvert en fin gave til noen som liker kaffe, selv er jeg ett te menneske:)

    Ha en riktig fin Søndag videre!:)

  3. Dette må være midt i blinken for meg: jeg har ikke kjøpt ei eneste mammut-bok enda, og jeg tenker stadig at jeg burde vikelig lære meg å drikke kaffe snart! Dette kan jo være en begynnelse ;o)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *