Smakebit på en søndag

Beatrice, Noëlle Harrison Det er lenge siden sist jeg deltok i smakebit på en søndag. Jeg regner egentlig med at sosiologibøkene ikke er av den største interesse for de fleste, selv om faget er interessant. Nå er det dog slik at selv om jeg forsøker å hode meg til faglitteratur, må jeg koble av med noe annet innimellom. For tiden leser jeg boka Beatrice av Noëlle Harrison, ei av bøkene som ble med hjem etter et forlagsmøte. Smakebiten finner dere på side 27.

Det var ett rom med verker av noen som Jonathan kalte prerafaelitter. Hun spurte ikke hva det ordet kunne bety – hun bare nikket og så på dem. Jonathan pratet og pratet om kunstnerne. Det var det meste han noen gang hadde sagt til henne – hun var hans publikum. De stanset foran et maleri av en vakker ung kvinne badet i himmelsk lys. Øynene hennes var lukket.Sarah syntes hun såut som om hun ba, nei, mer enn bare en bønn – hun tryglet. En due leverte en blomst i hendene hennes. Sarah leste på skiltet ved maleriet: «Dante Gabriel Rossetti – Beata Beatrix
«Hvem var hun?» spurte hun.
«Dantes elskerinne.»

Da jeg tok toget til Oslo på fredag, var planen å lese fag. Istedet ble tiden brukt på enten sove eller lese roman. Så får vi håpe jeg får lest litt mer sosiologi på toget hjem i dag…

Flere smakebiter finner dere i Maris blogg, Flukten fra virkeligheten.

16 kommentarer til «Smakebit på en søndag»

  1. Denne har jeg lest litt om og lurt på om jeg skulle kjøpe, venter spent på å høre hva du syntes om den når du har lest den ferdig. Tusen takk for smakebiten og ha en fin Søndag!

  2. Det var en fin smakebit, Elin, og en som sendte meg ut på en lang ferd. Jeg måtte slå opp på bildet som det refereres til og kom samtid på at jeg har lest en bok i går hvor Rossetti familien er med(delvis ihvertfall). Det er i ungdomsboken Ripper av Amy Carol Reeves. Såsmakebiten din førte meg til å lese litt mer inngående om Dante og hans familie, det viser seg at detaljene forfatteren av Ripper gav av Rossetti familiens liv var ganske nøyaktige(sånt gjør meg så glad).

    God tur hjem! Synd vi ikke fikk snakket så mye sammen, tiden fløy forbi i en fei.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *